Две седмици след изненадващата новина, че Ангел Христов от мафиотския

...
Две седмици след изненадващата новина, че Ангел Христов от мафиотския
Коментари Харесай

Нова версия! Не Ангел Христов, а друг човек е бил погребан на негово място

Две седмици след изненадващата вест, че Ангел Христов от мафиотския тандем Братя Галеви е умрял от сърдечен удар в имението си в Ресилово, няколко часа, откакто е дошъл в България, в Дупница се носи мълвата, че Геле е жив и е съумял да изиграе управляващите, организирайки личното си заравяне.

 

Мистериозната гибел на Ангел Христов продължава да бъде най-обсъжданата тематика в Дупница, а обилното заравяне на 8-ми юни, предшествано от поклонение в катедралния храм " Св. Георги ", почетено от близо 1000 души, измежду които и Златомир Иванов – Златко Баретата, единствено ускори изказванието, че брат Галев е жив, а в ковчега е положено тялото на различен мъртвец.

 

Съмненията за допустима имитация с оповестената гибел на Ангел Христов потеглиха още на 3 юни, когато от фамилията му сбито осведомиха, че 54-годишният някогашен командос е умрял в дома си, откакто предния ден изненадващо се завърнал в България,

Близките на брат Галев пробваха да провеждат небрежно погребението му още на идващия ден, само че то беше спряно от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев също способства за разпространяването на слуха за мнимата гибел на Ангел Христов с изявлението си, че Министерство на вътрешните работи ревизира дали покойникът е търсеният от Интерпол екскомандос и дали гибелта на Христов не е настъпила в друга страна и след това трупът му е пренесен в България.

 

„ Има доста въпросителни към гибелта на Ангел Христов. Смущаващо е, че от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че ДНК-анализът е удостоверил, че трупът е негов единствено часове откакто тялото му беше конфискувано от моргата в Кюстендил и превозено до Съдебна медицина в София.

За ДНК експертиза са нужни 3 дни време, тъй като това е биологичен материал, който би трябвало да узрее. Не беше направена и дактилоскопска експертиза на натрупа, която е наложителна при зародили подозрения “, разяснява и престъпният специалист Иван Савов.

 

На 8 юни Ангел Христов беше заровен в затворен ковчег в Дупница и това в допълнение наля вода в мелницата на слуха, че заравят в земята не страховия мафиот, а различен мъртвец.

„ В моргата, където на 2 юни е бил докаран трупът на Геле, даже не са го разпознали. Разправят, че покойникът е бил много по-нисък от Ангел и много по-мургав от него. Освен това тежал не повече от 50-55 кг! Всички в Дупница сме наясно, че „ братята “ имат толкоз мощно въздействие в района, че могат да провеждат даже личното си заравяне. Публична загадка са и контактите им по върховете на Министерство на вътрешните работи и службите, т.е. не е невероятно и страната да е съизвършител в мнимото заравяне, настояват подмолно настроени поданици на Дупница. Според думите им, не е по никакъв начин невероятно лекарят, издал смъртен акт на Ангел Христов, да е прибрал стабилен рушвет за дейностите си или пък да е бил застрашен.

 

И напомнят случай отпреди 30 години, станал публично притежание по време на процеса за рекет против Братя Галеви. Тогава някогашният кмет на Дупница доктор Пламен Соколов разгласи под клетва в правосъдната зала, че Пламен Галев и Ангел Христов са заплашвали с револвер доктор поради ранен техен телохранител. През 1993 година в болничното заведение в Дупница докарали прострелян в гърдите и краката охранител от свитата на Братя Галеви. Тогава братята извадили револверите си, насочили ги към доктор Тодор Кацаров и го заплашили, че в случай че охранителят им почине, той също ще го последва в отвъдното. Галеви принудили и управлението на болничното заведение да не оповестява в Министерство на вътрешните работи за признатия по неотложност прострелян охранител.

 

Важен подробност за гибелта на Ангел Христов е, че известието за кончината му е подписано от частната болница „ Св. Иван Рилски “ в Дупница, която се управлява от доктор Ени Лефтеров. Медикът предприемач е прочут като доближен до Братя Галеви. Неофициално се разяснява, че точно някогашните командоси са обезпечили половината от парите за приватизация на някогашната общинска болница, която мина в ръцете на Лефтеров преди към година и половина.

 

Хора от обкръжението на дупнишките мафиоти обаче дефинират като неуместни и смехотворни слуховете, че Ангел Христов е жив и че в ковчега е положен трупът на различен труп.

Според думите им, Братя Галеви фактически са налели пари в частната болница на доктор Ени Лефтеров в Дупница, само че с цел да бъде лекуван скрито Ангел Христов от онкологично заболяване.

Разправят, че преди към година Геле развил рак след тежко прекарана коронавирусна зараза. И защото нямало възможност  търсен по целия свят с алена бюлетина на Интерпол дезертьор от правораздаването да бъде настанен в реномирана клиника в Турция, Германия или Швейцария, братята налели пари в лечебното заведение на Ени Лефтеров.

 

Така в Дупница лекуваха скрито Ангел Христов, в това число и с медикаменти от Здравната каса, изписвани сякаш за други пациенти. Същевременно шефът на болничното заведение бил разпитван двукратно от екип криминалисти от София за гибелта на Ангел Христов. До този миг липсва публична информация дали Геле е умрял в имението си в Ресилово или в загадка болнична стая в частната дупнишка болница.

Засега незнайни остават и още куп значими въпроси към гибелта му – по кое време и по какъв начин се е прибрал в страната, напускал ли е въобще България или постоянно се е укривал в Дупница, подпомаган от управляващите.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Ангел Христов Геле Дупница д-р Ени Лефтеров Златомир Иванов Златко Баретата Иван Демерджиев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР