Две съдебни инстанции във Варна гледаха делото, което бившите съдружници

...
Две съдебни инстанции във Варна гледаха делото, което бившите съдружници
Коментари Харесай

Бивш съдружник осъди актьора Иво Аръков

Две правосъдни инстанции във Варна гледаха делото, което някогашните съдружници в софийския ресторант " Ел торо мексикан грил " водиха един против различен. Състав на Варненския областен съд осъди артиста Иво Аръков да заплати на съдружника си Антон Данов 26 000, плюс дължими такси, като крайната сума набъбва до близо 35 000 лева Решението на окръжните магистрати от лятото на 2018-а година е доказано изцяло от последната правосъдна инстанция и към този момент е в ръцете на частен правосъден реализатор, който е запорирал сметките на артиста.

Ищецът твърди, че с Аръков са били съдружници с равни дялове и права на ръководство в „ Ел Торо Мексикан грил “ ООД, като на 06.03.2014 година се договорили Данов да трансферира на Аръков своя дружествен дял с номинал 20 000 лева против цена от 26 000 лева, които артистът трябвало да преведе по банков път. Тъй като не получил заплащане, Данов изискал издаване на заповед за неотложно осъществяване по ч.гр.д. 5048/2016 година на Варненския областен съд въз основа на този контракт, само че заради пропускане на период за известяван на съда, издадената заповед и приведения в осъществяване лист били обезсилени, като съдът издал противоположен изпълнителен лист за възобновяване на наложително отнети от длъжника общо 10 362,47 лева до прекратяването на осъществяването. След това почнала същинската правосъдна сага, като новото дело влиза за разглеждане във Варненския окържен съд през 2017-а година, а през лятото на 2018-а окръжните магистрати излизат с решение: " При по този начин откритите безспорни обстоятелства съдът прави следните правни заключения: подписаният контракт за продажба на дружествен дял сред съдружници поражда обвързване за купувача да заплати уговорената цена от 26 000 лева, което е станало изискуемо с настъпване на падежа на 06.09.2015 година Пропускане на по този начин уговорения период за заплащане поражда отговорността на ответника за несъблюдение (чл. 79 ЗЗД). "

Решението е оспорено пред апелативния съд от юриста на артиста, само че той е наказан и на втора инстанция, която в тази ситуация се явява последна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР