Две ракети, изстреляни от района на Африн, намиращ се под

...
Две ракети, изстреляни от района на Африн, намиращ се под
Коментари Харесай

Кюрдите отвръщат, изстреляха ракети срещу Турция и атакуваха военен конвой

Две ракети, изстреляни от региона на Африн, намиращ се под контрола на Отрядите за национална самоотбрана на сирийските кюрди, паднаха на турска територия в околия Рейханлъ на провинция Килис, съобщи осведомителната организация „ Ихляс хабер ажансъ " (ИХА), представена от „ Фокус ". Едната ракета е поразила къща. Загинало е момиче 17 години, има и един ранен.

Вчера против Рейханлъ и Килис също бяха изстреляни доста ракети, само че нямаше жертви, показва още ИХА.

Междувременно членове на отрядите за самоотбрана са атакували турски боен ескорт в северния сирийски град Идлиб, съгласно „ Дейли Сабах ". Съгласно публикуваната информация, нападението е осъществено през днешния ден с транспортно средство, заредено с експлозиви, които са били детонирани. При офанзивата е умрял граждански чиновник, потърпевши са други двама души, един от които - военнослужещ, излиза наяве от изказване на турската войска. В текста се напомня, че конвоят е бил ситуиран в Идлиб като част от интернационално съглашение за определяне на зони за деескалация.

Разгръщането в северозападния сирийски регион започва през октомври предходната година по силата на съглашение, реализирано с Русия и Иран в границите на мирните договаряния за Сирия в казахстанската столица Астана. Създаването на зони за деескалация бе контрактувано през май сред Турция, която поддържа групи, които се опълчват на режима на Башар Асад в Сирия. По-рано през месеца турската войска обаче стартира интервенция към град Африн, който е населяван най-вече от кюрди. Тя има за цел прочистването на към този момент упоменатите отряди за самоотбрана, които съгласно Анкара са свързани със неразрешената „ Работническа партия на Кюрдистан " (ПКК).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР