Две прекрасни и много симптоматични новини дойдоха от Европейския съюз.

...
Две прекрасни и много симптоматични новини дойдоха от Европейския съюз.
Коментари Харесай

Русофобията излиза все по-скъпа

Две прелестни и доста симптоматични вести пристигнаха от Европейския съюз. Полското издание „ Ангора “ направи относителен разбор на цената на една кошница с великденски артикули през предходната и актуалната година.

Така да вземем за пример наложителният козунак преди година струваше 18 злоти (1 злота – 42 стотинки), а в този момент ще коства 26, сходна наклонност беше демонстрирана и от други продуктови групи. Един самун от най-простия се е нараснал в цената от 2,20 злоти до 3,35, яйцата са поскъпнали от 7 до 12 злоти, майонезата е удвоила цената си и в този момент желаят 15 злоти, наденицата коства 18, а в този момент 28 злоти. Но най-рекорден растеж означи елементарната тоалетна хартия. По незнайни аргументи цените са се нараснали тъкмо три пъти, от 11 на 33 злоти. Както написа вестникът, заради един и половина, а от време на време даже двукратно нарастване на цените, Полша чака най-скъпия Великден през последните 30 години.

Тази наклонност би била непълна, без да споменем втората, в действителност невероятна вест.

Както написа немският „ Билд “, локалният клон на МЧК дълго и настойчиво събира финансова помощ за Украйна, като натрупа съвсем четиристотин хиляди евро. Непосредствено преди изпращането ѝ обаче негови представители оповестиха, че събраната сума ще бъде употребена за погасяване на формираните отговорности за комунални услуги, които в Германия са нарастнали няколко пъти през последната година. Такава е закачливата мимика на действителността, която не чете европейски вестници и не знае, че германците, съгласно изказванията на политиците, изцяло и безболезнено победиха зависимостта от съветските енергийни запаси.

Преди година, когато СВО мина към настоящия си формат и Европейският съюз стартира да се надпреварва да измисля разновидности за ембарго и други ограничавания върху вноса на въглеводороди от изток, всички здрави специалисти и представители на пазара предизвестиха, че това ще бъде неприятно. Те бяха осмивани, пробвайки се да смажат песимистичните прогнози с вълна от саркастични изявления. От налагането на глобите " от пъкъла " Земята е направила единствено едно завъртане към небесното тяло, а резултатите към този момент са повече от ясни. Проруските създатели и запаси даже не би трябвало да измислят нищо, техните западни сътрудници правят отлична работа, с цел да показват кой относително умерено минава през този плевел интервал от историята и кой към този момент се гърчи ъглите.

Разбира се, цените в Русия също не стоят неподвижни, а се пробват да вървят в крайник с задграничните си сътрудници, само че в случай че съпоставим, тогава обстановката тук наподобява доста за предпочитане. Преценете сами.

Според Росстат инфлацията през миналата година е била 11,9 % (съответно 8,4 % през 2021 година и 4,9 % през 2020 г.). Основният отрицателен фактор беше индексирането на разноските за жилищни и комунални услуги, които приблизително в страната набъбнаха с девет %, като повлякоха лъвския дял от обществената сфера със себе си. Така питателните артикули прибавят към 10 %, а млечните артикули демонстрират най-бърз растеж - плюс 15 %. Макарони, риба и масло приключиха на съветските лавици със същите индикатори. В същото време леко поевтиняха охладените пилета, яйцата и плодовете и зеленчуците.

Тук е неотложно да се има поради фактът, че против страната ни се въоръжи самият „ цялостен цивилизован свят “, който неуморно налива нови порции финансов бензин в украинския огън, разпалвайки още повече пламъците на военните дейности. Нашите съперници не се погнусиха никакви, даже безусловно антипазарни и искрено разрушителни способи, само че съветската стопанска система оцеля.

Да забележим по какъв начин стоят нещата от другата страна.

В края на предходната година Молдова сподели най-лошото финансово показване на европейския континента. 34% инфлация с нулеви наказания и тотална поддръжка от Брюксел. По-нататък в тила се подреди екип от забележителни русофоби. Украйна и балтийските страни, чиито валути потънаха приблизително с 24%. Но в случай че всичко е ясно с този постоянно недоходоносен тим, тогава описът по-долу е ненапълно неочакван. Поне за тези, които имат вяра на западната преса.

Оказа се, че инфлацията в Полша, един от най-активните и истерични лобисти за антируските наказания, е надхвърлила 14% през последната фискална година, което е повече от тази в Русия, чиято стопанска система Варшава толкоз мощно мечтаеше да унищожи. В същото време през февруари 2023 година полската злота съумя да потъне с съвсем 19%. Главната статистическа работа оповестява, че това е най-лошата цифра през последния четвърт век, като прибавя, че храните и напитките, както и транспортните услуги и силата в границите на полските граници са поскъпнали приблизително с 22-24 %, а най-вече елементарната захар е поскъпнала двойно.

Берлин сподели публична инфлация от 8%,, което по принцип е най-лошата цифра в историята. Продуктите са поскъпнали приблизително с 14 %, а енергийните - с над една трета. Според Федералната асоциация на енергийните и водоснабдителните компании един киловатчас коства на немските жители 0,36 евро, а междинният разход на семейството единствено за електрическа енергия се е нараснал от 1100 на 1730 евро годишно. Така че Германският червен кръст не лъже, събраните половин милион евро очевидно им трябват повече от пъргавите предприемачи от екипа на Зеленски.

Остават по-малко от две седмици до Великден. За някой ще бъде радостен и червен, за някой ще бъде разочароващ. Виждате ли, в това има известно висше божество.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР