Две поколения са живели без заплаха от ядрена война, но

...
Две поколения са живели без заплаха от ядрена война, но
Коментари Харесай

Опозиционерът Дмитрий Муратов: Никой не знае кога лудият Влад ще натисне копчето

" Две генерации са живели без опасност от нуклеарна война, само че този интервал завърши. Никой не знае дали Путин няма да натисне нуклеарния бутон ", това сподели журналистът Дмитрий Муратов пред Си Ен Ен. Муратов е основният редактор на вестник " Новая газета ", който беше закрит от съветските управляващи. 

От началото на съветската инвазия в Украйна Москва постоянно насочва шумни нуклеарни закани към света. 

 Преди няколко дни съветският президент Владимир Путин разгласи, че възнамерява да разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус.

Тогава един от най-близките му сътрудници, Николай Патрушев, предизвести, че Русия разполага със " модерно неповторимо оръжие, способно да унищожи всеки зложелател, в това число и Съединени американски щати ".

" Виждаме по какъв начин държавната агитация приготвя хората да мислят, че нуклеарната война не е нещо неприятно ", споделя журналисът.

Според Муратов в Русия нуклеарните оръжия се популяризират по този начин, както се популяризира храната за домашни любимци. Той счита, че по този начин се пробват да приготвят хората за нуклеарна война. 

" Те афишират: " Имаме тази ракета, онази ракета, различен тип ракета ". Говорят за ориентиране към Англия и Франция; за предизвикателство на нуклеарно цунами, което да отмие Америка ".

Дмитрий Муратов сподели, че руснаците са облъчени от пропагандата. 

" В Русия тя е на всички места - телевизионни канали, вестници, обществени мрежи, те всички обслужват страната идеология ", съобщи той. 

" Младите руснаци са добре образовани. Близо един милион към този момент напуснаха страната. Тези, които са останали, са изрично срещу войната в Украйна. Ако пропагандата спре, младото потомство ще има смелостта да проговори ", безапелационен е журналистът. 

По негови данни 21 хиляди административни и наказателни каузи са формирани против съветски жители, които са се оповестили срещу войната. Мнозина деятели, цивилни и публицисти, които са изразили позицият срещу, са оповестени за задгранични сътрудници. 

Дмитрий Муратов е притежател на Нобелова премия за мир. През 2022 година той я продаде на търг и подари парите за украинските деца, избягали от войната. 

Според него връзките сред Русия и Украйна в никакъв случай няма да се оправят, а политическите репресии в страната му ще продължат. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР