Две от звездите на руския футбол - Александър Кокорин и

...
Две от звездите на руския футбол - Александър Кокорин и
Коментари Харесай

Руски национали пребиха държавен служител, грози ги затвор

Две от звездите на съветския футбол - Александър Кокорин и Павел Мамаев, се замесиха в голям скандал, който може освен да унищожи кариерите им, само че и да докара до доста по-сериозни последици. Нападателят на Зенит и халфът на Краснодар пребиха клиент на известно хранително заведение в центъра на Москва. По-късно се оказа, че потърпевшият Денис Пак заема виновен пост в Министерството на индустрията и търговията. В интернет се появи и видео от случая, което не оставя подозрение във виновността на футболистите.

Ето и хронологията на събитията: в неделя Зенит победи с 2:1 Краснодар в дербито сред първия и втория в съветската Премиер лига. След мача Кокорин и Мамаев са отпътували дружно за Москва, с цел да отпразнуват десетата годишнина от другарството си, както излиза наяве от обява на самия Кокорин в Instagram. Неговият по-малък брат Кирил също е бил част от компанията и взима ефективно присъединяване в багра.

Във видеото се вижда по какъв начин Кокорин отива на прилежаща маса, взима стол и удря с него Пак. Веднага по-късно държавният чиновник е ударен с пестник от брата на нападателя. Малко по-късно мелето се разраства, а на страната на потърпевшия се включват двама мъже с костюми. Един от тях е ударен от Мамаев, само че в отговор му извива ръката.

Според съветските медии, двамата футболисти са били пияни и са се държали нападателно още с появяването си в заведението. Те са си поръчали единствено кафе, а цялата им компания е била шумна и това е раздразнило останалите гости. От личния състав са се пробвали да ги успокоят, само че без триумф. Денис Пак, който е непрекъснат клиент на заведението, им е направил забележка и това е довело до последвалия побой. Двамата освен са го удряли, само че и са го обиждали, нарекли са го китаец и са му каали да се маха в родината си.

След като компанията на Кокорин и Мамаев се е изнесла, пострадалият е получил помощ от водача си. Била е извикана и кола за спешна помощ, само че Денис Пак не е поискал да бъде откаран в болница.

От полицията незабавно започнаха следствие на случая. Адвокатът на Пак съобщи, че клиентът му има разтърсване на мозъка. Известният правист Александър Ластовецкий разяснява случая, като сподели, че за сходни действия съгласно Накзателния кодекс Кокорин и Мамаев могат да бъдат лишени от независимост за период до 8 години. Малко е евентуално да се стигне до такава присъда, само че в това време двамата надали ще се разминат без съществени последствия, най-малкото тъй като Денис Пак също е човек с благоприятни условия и престиж и няма да се откаже да търси правдивост.

“Двамата явно са били пияни. Не знам по какъв начин по различен метод да си обясня постъпката им. Извинете ме, срамя се от мъжа си”, призна брачната половинка на Мамаев - Алана.

Естествено, двамата футболисти през целия ден не отговаряха на телефоните си, само че от Зенит и Краснодар излязоха с заявления, в които осъдиха повдението им. Няма да е изненада, в случай че договорите им бъдат прекъснати. Специално Кокорин не за пръв път взе участие в сходни произшествия и шефовете на Зенит надали ще му простят следващата изцепка. Нападателят има договор до лятото, само че в този момент възможностите да подпише нов са оскъдни. Премиер Лига 10 кръг, неделя 7 октомври  Зенит 2:1краен резулат  Краснодар
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР