Две от секциите с по над 300 души по списък

...
Две от секциите с по над 300 души по списък
Коментари Харесай

Две секции в Пазарджишко са без машини, гласуването продължава с бюлетини

Две от секциите с по над 300 души по лист в Пазарджишко са останали без настоящи машини за гласоподаване, по тази причина там вотът ще продължи с бюлетини. Това са секция 23 в септемврийското село Ковачево и секция 61 в учебно заведение " Георги С. Раковски " в Пазарджик. Проблемът с устройствата е засечен още през вчерашния ден при тестванията, както и през днешния ден при началото на изборния ден. Техниците са докладвали по надлежния ред, че дефектите са неотстраними за момента, по тази причина с позволение на ЦИК гласуването ще бъде на хартия.

В спокойна конюнктура стартира изборния ден в Пазарджишка област. Всички 359 секции отвориха в точния момент. В две секции гласуването е с хартиени бюлетини - в село Ковачево, където се е появил надпис " Дневникът е фалшифициран " и в 61-а секция в квартал " Изток " в Пазарджик. Проблемът е засечен от техниците още през вчерашния ден при тестванията, както и през днешния ден при отварянето на секцията. Това дава съображение да се допусна, че не става въпрос за бойкот на машинния избор, за което от Министерство на вътрешните работи наблюдават по сигнал дали няма да се случи. Техниците са докладвали, че дефектът не може да бъде отхвърлен и по тази причина ЦИК взема решение вотът да продължи с хартиени бюлетини. Активността не е изключително висока. В 61-а секция досега са дали своят вот едвам 30-на души от общо 700.

" Още през вчерашния ден, когато пристигна момчето да я инсталира се оказа, че не може да тръгне машината. Той се обади там на неговите началници, които споделиха да изчака до тази заран вероятно да се климатизира машината и може да тръгне. Дойде момчето тази заран, оказа се че казуса е подобен, че казуса е подобен, че машината не може да тръгне. След това ние се обадихме в РИК да ни разрешат да минем на хартиени бюлетини. И ни донесоха бюлетини, донесоха ни и протокол за гласоподаване с хартиени бюлетини ", съобщи Веска Стоянова, ръководител на 61-а СИК-Пазарджик.

В квартала се вижда засилено полицейско наличие. Общо 600 служители на реда са ангажирани с изборния развой в региона.

Вижте повече в директното включване на Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР