Две от големите американски банки JPMorgan Chase и Goldman Sachs

...
Две от големите американски банки JPMorgan Chase и Goldman Sachs
Коментари Харесай

Две големи американски банки преустановиха операции с руския държавен дълг

Две от огромните американски банки JPMorgan Chase и Goldman Sachs са прекратили активността си по обслужване на съветския дълг , оповестява Bloomberg.

Според източниците на организацията JPMorgan Chase и Goldman Sachs Group са решили да се откажат от интервенции с съветски дълг, откакто Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) към Министерството на финансите на Съединени американски щати е забранила на американските пазарни участници да купуват както нови , по този начин и съществуващи дългови и финансови скъпи бумаги, издадени от съветски индивид.

" В сходство с обновените насоки на OFAC и прекратяването на дейностите на Goldman Sachs, свързани с Русия, компанията към този момент няма да прави избрани действия по поддържане на пазара във връзка с съветски субекти ", се споделя в изказване на една от банките.
 Русия ще заплаща държавния си дълг в рубли вместо в долари, при липса на лиценз от Съединени американски щати
Русия ще заплаща държавния си дълг в рубли вместо в долари, при липса на лиценз от Съединени американски щати

Обмисля се и спомагателна капитализация на редица банки

По-рано OFAC съобщи, че лицензът, който позволяваше транзакции, нужни за приемане на заплащания по задължения на съветското Министерство на финансите и Банката на Русия до 25 май, няма да бъде възобновен .

Решението на Министерството на финансите на Съединени американски щати да откаже удължение на лиценза на вложителите за приемане на заплащания по съветски държавен дълг нарушава главно правата на задграничните вложители в съветски дългови принадлежности и подкопава доверието в западната финансова инфраструктура, се споделя в изказване на Министерството на финансите на Русия.

" Руското министерство на финансите, като виновен кредитополучател, удостоверява готовността си да продължи да обслужва и погасява всички дългови отговорности. Предвид обстоятелството, че отводът за удължение на периода на деяние на посочения лиценз прави невероятно по-нататъшното обслужване на държавния външен дълг в щатски долари , заплащанията ще се правят в съветска валута с опция за следващо конвертиране в истинската валута на задължението посредством Националния депозитар за разплащания АД (НДР) като сътрудник по заплащанията ", обявиха от министерството.
 Русия ще обслужва в рубли държавния си дълг
Русия ще обслужва в рубли държавния си дълг

$300 милиарда от златните и валутните й запаси са блокирани от глобите

" Сегашната обстановка няма нищо общо със обстановката през 1998 година, когато Русия не разполагаше с задоволително средства, с цел да изплати задълженията си. Сега парите са налице и желанието за заплащане също е налице. Качеството на живот на руснаците няма да бъде наранено от тази изкуствена обстановка , основана от една враждебна страна ", съобщи съветският министър на финансите Антон Силуанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР