Две обвинения са повдигнати на задържания за убийството на журналистката

...
Две обвинения са повдигнати на задържания за убийството на журналистката
Коментари Харесай

Вижте всичко от извънредната пресконференция за убийството на Виктория

Две обвинявания са повдигнати на арестувания за убийството на журналистката Виктория Маринова. И двете са задочни. Едното е за изнасилването като за него се планува от 10 до 20 години затвор. Другото е за убийството, което е осъществено по изключително нечовечен метод. За него законът планува отнемане от независимост до 20 години, доживтна присъда или доживотна присъда без право на подмяна. Това разгласи основният прокурор Сотир Цацаров.

Той добави и какво следва след задържането на обвинения в Германия - " задържане пред немски съд и превеждане на лицето тук, задържане и така нататък " Цацаров акцентира още и жестокостта, с която е осъществено убийството. Задържаният е упражнявал бокс, а преди закононарушението е използвал огромно количество алкохол.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов в изясни, че арестуваният Северен Красимиров е роден през 1997 година в Русе, където и живеел. Има престъпна регистрация от 2007 година за кражба на цветни метали. Министърът добави, че част от ДНК експертизите са подготвени. От тях се вижда, че негово ДНК има по жертвата. Институтът по криминалистика към момента работи, чакат се още доказателства, които да свързват директно Северин с жертвата.

" До момента всичко приказва за непринудено действие ", сподели още Маринов.

Министър ръководителят Бойко Борисов изрече съболезнования. Той удостовери и поетия ангажимент за закупуване на нова техника за Института по криминалистика, с цел да бъде осъвременен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР