Две нови социални услуги – нов Център за обществена подкрепа

...
Две нови социални услуги – нов Център за обществена подкрепа
Коментари Харесай

​Община Мездра разкрива две нови социални услуги

Две нови обществени услуги – нов Център за социална поддръжка и нов Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии ще бъдат разкрити в Мездра. Днес кметът инж. Генади Събков подписа контракт с Министерството на районното развиване и благоустройство за реализирането на план „ Нови услуги за децата на Мездра и техните фамилии “. Общата стойност на плана възлиза на 746 340.72 лева, като средствата съставляват 100 % безплатна финансова помощ.
Одобреното планово предложение на общинска администрация бе подадено по електронен път посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейския съюз /ИСУН 2020/ по процедура за даване на безплатна финансова помощ „ Подкрепа за деинституционализация на грижите за децата “, Приоритетна ос 5 “Регионална обществена инфраструктура “, по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020.
Основната цел на процедурата за даване на безплатна финансова помощ е да обезпечи подобаваща и ефикасна обществена инфраструктура, допринасяща за даване на нов тип резидентни и съпътстващи услуги в общността в това число и здравно-социални, които да заменят институционалния модел на грижа за децата.
В рамките на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 ще се финансира построяването, ремонтът, обзавеждането и оборудването, нужни за основаване на тези нови услуги.
Предвидените пространства са ситуирани в Ученическо общежитие, находящо се на ул. “Сердика “ № 4, ет. III и IV ет. Проектът ще бъде осъществен в границите на 24 месеца. Дейностите по процедура „ Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца “ ще бъдат поддържани най-малко 5 години след датата на привършване на плана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР