Две нови кучета ще помагат на сектор Зоополиция и кинология

...
Две нови кучета ще помагат на сектор Зоополиция и кинология
Коментари Харесай

Две кучета към зоополицията ще помагат в откриването на отрови за животни

Две нови кучета ще оказват помощ на бранш " Зоополиция и кинология " към Министерство на вътрешните работи в следствието на незаконното потребление на токсини против дивите животни.
Прочетете още
Дубай и Пойзън, подготвени в Испания, дойдоха дружно със своя треньор и ще се причислят към единственото куче с тази специалност у нас до в този момент - Барс. В случаите с отровени животни през последните 5-6 години точно Барс е бил основният настоящ воин, оповестява Българска национална телевизия. 

Над 300 патрула, най-малко 1200 тествани километра и повече от 40 открити отровени животни и примамки. Такъв е професионалният път на Барс за последните 6 години, в които е част от бранш " Зоополиция и кинология " към Министерство на вътрешните работи. Първият случай с отровени животни, в който Барс има присъединяване, е в Източните Родопи.

Имаше над 20 починали животни, отровени животни, в действителност това беше първият случай, в който Барс взе участие и помогнахме за събирането и почистването на региона, за събирането на отровните примамки и надлежно отровените животни ", изясни Николай Терзиев от Българското сдружение за отбрана на птиците.

А за сполучливата задача е значима ролята колкото на кучето, толкоз и на неговия обучител.

" Като в едно семейство би трябвало да имате доста мощна връзка, тъй като в последна сметка събирате два разнообразни характера, още повече когато приказваме за два разнообразни типа - един четирикрак и един двукрак ", разяснява Терзиев.

А от тази седмица екипът, който оказва помощ за битката с отровните примамки в дивата природа, към този момент има две нови попълнения - белгийските овчарки Дубай и Пойзън.

" Те би трябвало да откриват мощно смъртоносни токсини, които са доста нездравословни. Почти постоянно се изполват месни примамки, а кучетата би трябвало да се научат да отхвърлят храната и да я маркират. Kогато я намерят, да лаят ", изясни Педро Салас, обучител на кучета в Испания.

Сред преимуществата от работата на тези кучета е предварителната защита. А съгласно инспектори от бранш " Зоополиция " хората, които слагат отровни примамки, не си дават сметка, че замърсяват и почвата.

" Обикновено тези неща се случват в природата в отдалечени местности, мъчно налични, обрасли с гъста растителност и намирането на жертви на отравянето е доста мъчно. Благодарение на обонянието на кучетата имаме голямо преимущество ", съобщи инсп. Камен Николов, бранш " Зоополиция и кинология " при Групово дело " Национална полиция ".

Към момента слагането на отровни примки не е инкриминирано действие, само че по информация на Министерство на вътрешните работи се приготвя законопроект това да стане.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР