Две незрящи сестри бедстват в пазарджишкото село Динката, съобщи .

...
Две незрящи сестри бедстват в пазарджишкото село Динката, съобщи .
Коментари Харесай

Незрящи сестри бедстват, след като къщата им изгоря от съседски фойерверки

Две незрящи сестри бедстват в пазарджишкото село Динката, заяви. Къщата на възрастните дами пострада при пожар и двете съжителстват на двора с животните си. Съседите им събират средства, с цел да ремонтират постройката, само че и те са с лимитирани финансови благоприятни условия.

Къщата на двете незрящи сестри в село Динката се запалила късно вечерта предишния месец. Жените били заспали и се събудили от виковете на съседите.

На мястото са пратени две пожарни коли и доста от животните им са избавени. Пламъците обаче са унищожили 100 квадратни метра покривна структура, а при гасенето цялата им мебелировка е развалена.

Сестрите споделят, че в този момент дали ще стоят на двора с козела Гошко и кравата Гергана или ще влязат вътре е без значение, тъй като нямат печка нито за готвене, нито за отопление.

Златка и Иванка категорично акцентират, че макар увреждането си, преди да се пенсионират, са работили. В селото двете били търговски представители на Националната потребителна кооперация на слепите. Съседите, които са ги извели в нощта на пожара, споделят, че и в този момент няма да оставят дамите.

За близо месец в кметството са постъпили едвам 60 лв. дарения. Междувременно всички строителни материали нарастват.

" Един кубик дъски беше 180 лв., в този момент е станал 540. Надявам се, че най-малко тук като съберем от хората малко повече пари ще им помогнем, само че няма да ги оставим по този начин ", съобщи Александър Стоянов, кмет на село Динката.

От пожарната оповестиха, че аргументите за пожара към момента се обясняват и са назначени експертизи. Според съседите и сестрите фойерверки от тържество наоколо същата нощ са запалили балите зад къщата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР