Две международни военни учения се проведоха днес, съобщават от Министерството

...
Две международни военни учения се проведоха днес, съобщават от Министерството
Коментари Харесай

Армията на учение: Как се пази морето от мини и небето - от самолети нарушители


Две интернационалните военни учения се организираха през днешния ден, оповестяват от Министерството на защитата. В българските териториални води продължава учението на Военноморските сили „ Тритон 2023 “. Български и румънски авиационни екипажи пък упражняваха задача по защита на въздушното пространство.

 
 Tr 02 Resized Снимка: Министерство на защитата.
До 29 септември 2023 година в избрани региони на българската акватория ще се извършват процедури по разкриване, систематизиране и неутрализиране на невзривени муниции и морски мини под вода , оповестяват от военното ведомство. Водолазните групи ще работят на ротационен принцип в авансово набелязани региони.

Учението се организира за трета поредна година в български териториални води. Участниците от Военноморски сили на България, Румъния, Турция, Италия и Съединени американски щати усъвършенстват подготовката си на тактическо равнище при обмисляне и осъществяване на водолазни и противоминни интервенции в съдружен формат. Целта е да бъдат усъвършенствани процедурите и използването на стандартите на НАТО при осъществяване на водолазна активност и осъществяване на взривни действия под вода, както и при логистична и здравна поддръжка.

 
 Blr 1 Снимка: Министерство на защитата.
Летателна подготовка „ Blue Bridge – 2023 “ пък удостовери сполучливите взаимни дейности на българските летателни екипажи на МиГ-29 и румънските на F-16 по приемането и предаването на самолет-нарушител във въздушното пространство на България и Румъния , показват от военното ни министерство.

Бойните самолети на двете страни бяха приведени в деяние против български военнотранспортен аероплан Спартан J-27 в ролята на самолет-нарушител и реализираха прехвата, съпровождането и контролното му предаване на границата на двете страни при съблюдаване на всички процедури за провежданата задача по защита на въздушното пространство.

Следвайки командите на българските и румънски водачи, „ нарушителят “ кацна на заповядани летища в двете страни.

Тренировъчните полети под названието „ Blue Bridge “ се организират годишно от 2012 година Те способстват за поддържането на добра съгласуваност и взаимоотношение сред дежурните екипажи на България и Румъния при реализиране на презгранични интервенции при надзор над въздухоплаването и защитата на въздушното пространство.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР