Две компании - на братът и племеницата на бившия депутат

...
Коментари Харесай

Фамилията на бившия депутат Илия Илиев печели нови търгове за 20 млн. лв.

Две компании - на братът и племеницата на някогашния народен представител от Движение за права и свободи, някогашен общински консултант от ГЕРБ и създател на ромската партия ДРОМ Илия Илиев, печелят публични поръчки за към 20 млн. лева в последната година.

Едната - " Юнайтед пропърти груп ", е същата компания, която. Само през 2020г. тя е спечелила търгове за 13 млн. лева Впрочем единствено три месеца след абсурда в Рила екоминистърът Емил Димитров, заедо с депутатът от ГЕРБ Пламен Тачев, кметът на Червен бряг Цветан Костадинов от ГЕРБ и регионалният шеф от ГЕРБ Мирослав Петров

Другото сдружение на фамилията - " Мегастрой 2015 ", е основано през 2015г. и съвсем незабавно печели първата си поръчка - без никакъв опит. Фирмата е благосъстоятелност на Албена Тодорова, която тогава е била на 19 години при основаването й. От тогава главно печели търгове за " сторително-монтажи работи по водоеми " в разнообразни ВиК оператори, като последната победа е от март 2021 година и е за близо 4 млн. лева

Компаниите се занимават с многообразие от неща - от язовири през ВиК мрежи и сметища до доставка на релси. Впрочем тъкмо за социална поръчка за Илия Илиев беше наказан през март 2019 година на първа инстанция за източване на държавното сдружение, като в схемата бе обвързван и брат му Йордан. Той в този момент публично е притежател на " Юнайтед пропърти груп ".
Успехи на всички фронтове
През февруари 2020 година Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) избра точно " Юнайтед пропърти груп " в търг за над 4.2 млн. лева без Данък добавена стойност . Фирмата е имала четири съперника.

През 2019 година НКЖИ още веднъж разпореди поръчка за релси на компанията - за над 9 млн. лева Тогава в заданието имаше условие за опит с доставка на релси - най-малко 1150 тона за последните три години. Не е ясно по кое време " Юнайтед пропърти груп " е придобила този опит, защото съгласно информация в регистъра на Агенцията по публични поръчки (АОП) е печелила единствено ВиК търгове, както и поръчка на Национален парк " Рила ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР