Две колела и световното пътешествие на двама икономисти, поели към

...
Две колела и световното пътешествие на двама икономисти, поели към
Коментари Харесай

„Пътешествениците“: Двама икономисти поемат към най-големия си страх в името на бездомните животни

Две колела и международното странствуване на двама икономисти, поели към най-големия си боязън в името на бездомните животни и основаването на мобилна клиника.

През пролетта на 2021 Катарина и Йоша стартират своето колоездачно странствуване от Берлин до остров Пукет, Филипините. Няколко десетки хиляди километра по-късно се срещаме с тях.

По пътя се срещаме с тях и представяме историята им в поредицата „ Пътешествениците “.

Приключенията на едно семейство с две деца и куче

„ Пътувахме един месец през Кюрдистан в Ирак, а преди този момент бяхме два месеца в Иран. Преживяхме напълно друг опит в Арабския свят и в този момент сме назад в Турция. Честно казано се усещаме съвсем като вкъщи още веднъж тук. Миналата година минавахме директно от България към Истанбул за Йордания и в този момент е повече от прелестно, че можем да организираме идващия стадий от пътуването “, изясни Катарина.

„ Тръгването беше най-трудно, всеки ден си намирахме странни оправдания да не го създадем. За по-малко от три дни напуснахме Германия и към този момент бяхме в Полша и със всеки минал ден се научавахме какво можем да вършим с оборудването. Предварително даже не се бяхме качвали на колелата за пробно странствуване, научихме се да сглобяваме палатката, да готвим на газ. Трябваше ни много време, с цел да установим дадена рутина и да свикнем с нея, първоначално не правихме повече от 40 километра дневно “, добави тя.

„ В Македония за първи път спукахме гума. В Унгария и Сърбия беше доста прелестно, макар че към този момент есента наближаваше и дъждът беше наш постоянен сателит. Когато пристигнахме в България най-сетне започнахме да изпълняваме и задачата на пътуването. В едно малко село Драгановци прекарахме към 10 дни в подслон за кучета. Хората, които стопанисват приюта, ни срещнаха с главните проблеми и заболявания, с които се сблъскват всекидневно. Това ни въодушеви и ни стимулира да продължим “, уточни Йоша.

Пътешествието си финансират със спестените си пари през годините. Имат разпределен месечен бюджет. Тъй като пътуват с колелета, не дават пари за гориво, пътни такси или минаване през границите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР