Две каталунски сепаратистки партии съобщиха, че са постигнали предварително споразумение

...
Две каталунски сепаратистки партии съобщиха, че са постигнали предварително споразумение
Коментари Харесай

Две сепаратистки партии в Каталуния се споразумяха за нова коалиция

Две каталунски сепаратистки партии оповестиха, че са постигнали авансово съглашение за съставяне на съдружно районно държавно управление. С това се поставя завършек на траялата три месеца политическа невъзможност след произвеждането на парламентарни избори, съобщи Асошиейтед прес.

Лявата партия Републиканска левица на Каталуния (РЛК) и дясноцентристката " Заедно за Каталуния " са политически противници на локално и районно равнище, само че са на едно мнение, че региона би трябвало да се отдели от Испания.

Икономически развитата Каталуния е надълбоко разграничена по въпроса за прокламиране на самостоятелност от Испания, стъпка, на която Мадрид остро се опълчва.

Според сделката държавното управление на Каталуния ще бъде управлявано от Пере Арагонес от РЛК. РЛК и " Заедно за Каталуния " се извиниха за дългия развой по сформиране на държавно управление и в обща декларация дадоха обещание " да ръководят с мисъл за всички и да реализират прогрес по общата цел за самостоятелност ".

Антисепаратистката Социалистическа партия на Каталуния, която завоюва най-вече гласове на изборите на 14 февруари, сподели, че тази коалиция ще ръководи в интерес единствено на " половината Каталуния ", написа в. " Паис ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР