Две жертви на стрелба по време на турнир за видеоигри

...
Две жертви на стрелба по време на турнир за видеоигри
Коментари Харесай

Две жертви на стрелба по време на турнир за видеоигри във Флорида

Две жертви на пукотевица по време на шампионат за видеоигри в aмериканския щат Флорида. Нападателят се е самоубил. Ранени са 11 души. Мотивите на стрелеца се проверяват.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Jose Luis Magana
Малко преди два следобяд локално време през вчерашния ден, мъж стартира безразборна пукотевица в развлекателен център в Джаксънвил. Настъпва суматоха, хората се пробват да се измъкнат от заведението, което е хазаин на шампионат по видеоигри.
Тейлър Поинтдекстър: Чухме един изстрел - като че ли се спука балон... след това втори, трeти, и още. След това залегнахме и тогава всички започнаха да излизат, да търсят метод да спасят живота си.
На място идват полиция и десетки коли за спешна помощ. Започва търсене на стрелеца, като от полицията обясниха, че това е лишило време, тъй като пицарията е част от огромен развлекателен център. Става ясно, че нападателят е единствено един, стрелял е от едно оръжие и след нападението се е самоубил, към този момент е разпознат.

Майк Уилямс, шериф на Джаксънвил: Предполагаме, че обвиненият е 24-годишният Дейвид Кац от Балтимор, Мериленд. ФБР ни оказва помощ като стартира следствие в града. Открита е колата на обвинения, предстоят огледи.
Ранените са 11 - като някои са с огнестрелни рани, а други са потърпевши в опит да избягат от развлекателния център. Мотивите на стрелеца се обясняват. Полицията отхвърли да удостовери информация на локални медии, че мъжът е почнал да стреля откакто е изгубил шампионата за видеоигри. Като част от следствието беше претърсен домът на бащата на стрелеца в Балтимор. За последните две години това е третата всеобща пукотевица във Флорида.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР