Две години след началото на войната на Русия срещу независима

...
Две години след началото на войната на Русия срещу независима
Коментари Харесай

МС: Всички способности на НАТО са насочени към възпиране и отбрана

Две години след началото на войната на Русия против самостоятелна Украйна опитите за зловредно манипулиране на информация не престават, в това число за понижаване на доверието към НАТО, към която България се причисли преди 20 години. Това се показва в обява на Фейсбук страницата на Министерския съвет, озаглавена „ Факти против дезинформацията “.

От държавното управление показват, че е подправена вест информацията, че НАТО приготвя широкомащабен спор в Черно море, както и че на форума в Давос се обсъждало Варна да бъде употребена за такава военноморска база.

Всички качества на НАТО са ориентирани към въздържане и защита, като решенията подлежат на либерален и политически надзор. Дори единствено разискване на експанзия против други страни е на практика невероятно, защото това опонира на основополагащия документ на НАТО - Вашингтонския контракт, прецизират от държавното управление.

България възнамерява основаване на Координационен детайл за ситуационна информираност, което няма нищо общо с понятието „ военноморска база “ и не включва разполагане на военноморски средства. България има право да получава цялостна ситуационна картина на ситуацията по море, точно заради потвърдено нападателните дейности на Русия, в това число посредством блокиране на забележителна част от българската Изключителна икономическа зона в Черно море, написа още в обявата.

Руската агитация неслучайно насочва вниманието точно към Варна. Това е градът, който Москва двукратно бомбардира през Първата международна война, с цената на редица жертви измежду цивилното население и обилни опустошения на жилищни здания, показват от Министерския съвет. Оттам припомнят, че НАТО не разисква своите дейности в обществени формати, а в този смисъл изказвания за полемики на такава тема в Давос са очевидна дезинформация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР