Две години след COVID-19 кардиолозите от цял свят виждаме епидемия

...
Две години след COVID-19 кардиолозите от цял свят виждаме епидемия
Коментари Харесай

Две години след COVID-19 - епидемия от сърдечно-съдови заболявания в света

Две години след COVID-19 кардиолозите от целия свят виждаме зараза от сърдечно-съдови болести, разследване на заболяването. Това изясни кардиологът доктор Сотир Марчев пред бТВ. По думите му в Съединени американски щати, където неотдавна са оповестени данни на медицински конгрес, десетилетия наред смъртността от сърдечно-съдови болести е намалявала. Сега обаче се е върнала на равнищата отпреди 5 години, а за по-възрастните - отпреди 10 години.

У нас да вземем за пример COVID-19 е довел до такава степен, че междинната възраст при мъжете е станала 70 години и понижава при пенсионна възраст от 65 години.

" Две години по-късно има последици от Коронавирус. Това е международна статистика за целия свят ", сподели доктор Марчев.

Той е лекарят, разкрил първия случай на грип у нас тази есен, откакто при него идва пациентка, върнала се от екскурзия от Египет.

По думите му в медицинския институт на Министерство на вътрешните работи, където той работи, има най-хубавата микробиологична лаборатория и точно там е открит вирусът на грип.

Д-р Марчев изясни, че огромна част от вирусните болести засягат сърцето. И в интервала, когато те зачестяват, той даде няколко практични съвета:

До 38 градуса температурата не се смъква. Понижаването й би трябвало да стартира от 38,1 градуса.

За деца аспиринът е неразрешен, тъй като има странични резултати. Затова парацетамолът е най-разпространеното лекарство в света. Страничният резултат от него обаче е открит едвам преди няколко месеца и по тази причина към момента не участва в листовките, сподели доктор Марчев. Той е, че високата доза парацетамол провокира по-рисково държание. Така да вземем за пример водач, приел повече парацетамол, изпреварва по-рисково. Човек, който играе в казино, само че е изпил повече от лекарството, залага по-рисково.

Лекарствата и заболяванията трансформират нашето държание, изясни доктор Марчев.

Проблемите с носа по време на сезона на вирусните болести са два и се вземат решение друго. Запушеният нос е поради инфектиране, разширило кръвоносните съдове. Затова се поставят капки, които свиват съдовете, и носът се отпушва.

Когато тече щедро, се употребяват антиалергични медикаменти, с цел да спре.

При влажна кашлица се изкарват храчки и тя е потребна, тъй като ги изкарва на открито. Затова тя не се потиска, а медикаментите, които се дават, имат за цел да я създадат по-влажна.

Сухата кашлица се потиска с различен тип медикаменти.

Има няколко признака, при които не би трябвало да се самолекуваме - при болежка в гърдите, нарушаване в съзнанието, компликации в дишането, нарастване на кръв и пулс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР