Две години по-късно пандемията от COVID-19 все още не е

...
Две години по-късно пандемията от COVID-19 все още не е
Коментари Харесай

ООН: Разпределението на ваксините е скандално неравномерно

Две години по-късно пандемията от COVID-19 към момента не е завършила и може да се проточи в допълнение, заради " скандално неравномерното " систематизиране на имунизациите. За това предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, оповестява " Франс прес ", представено от news.bg.

" Най-трагичният налог, заплатен по време на пандемията, визира здравето и живота на милиони хора, с над 446 милиона инфектирани по света, повече от 6 милиона доказани смъртни случая и безчет други, които се борят с утежняване на психологичното си здраве ", акцентира той във връзка втората годишнина от световната здравна рецесия.

Гутериш уточни, че с помощта на невижданите ограничения в региона на публичното здраве и бързото създаване и внедряване на ваксини, в доста елементи на света пандемията е под надзор. Той обаче акцентира, че " би било сериозна неточност да се счита, че пандемията е завършила ".

По думи на шефа на Организация на обединените нации, разпределението на имунизациите остава " скандално неравномерно " и макар че ежемесечно се създават 1,5 милиарда дози ваксини, на близо три милиарда души към момента не е сложена даже първа доза.

Този крах е директен резултат от политически и бюджетни решения, които дават приоритет на опазването на здравето на хората в богатите страни, пред здравето на хората в бедните страни, означи Гутериш.

Той насочи апел към целия свят за това " да се посветим на прекратяването на тази пандемия и да затворим тази тъжна глава от историята на човечеството един път вечно ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР