Две години лишаване от свобода“ за подсъдим, обвинен от Районна

...
Две години лишаване от свобода“ за подсъдим, обвинен от Районна
Коментари Харесай

Вкарват в затвор изверг, ограбил баба в белослатинско село

Две години „ отнемане от независимост “ за обвиняем, упрекнат от Районна прокуратура – Враца за обир над стара жена в с. Бъркачево
Подсъдимият Я.Я., предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение - Бяла Слатина, е приет за отговорен за осъществено от него закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Към декември 2022 година Я.Я. живеел при приятеля си в с. Бъркачево, област Враца. Разбрал, че в съседство самотно живее старата жена В.Д.
В Коледната вечер на 25.12.2022 година обвиненият отишъл до къщата й и почукал на входната врата. Стопанката чула звук, само че не отключила. Тогава той счупил стъклото и влезнал в непознатия парцел. Нападнал дамата, като я блъскал, скубел и нанесъл удари в региона на гърдите.
Пострадалата паднала на пода, а Я.Я. почнал да я души. Видял на врата й връзка с калъф, в който тя държала 3 500 лв.. Взел парите, мобилния й телефон, портмоне с 60 лв. и избягал.
За случилото се бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Пристигналите на местопроизшествието служители на реда създали оглед. В.Д. била освидетелствана от правосъден доктор.
От заключението на вещото лице, направило съдебномедицинска експертиза, на потърпевшата са били породени разнообразни увреждания – оток, кръвонасядания, охлузване, разкъсно-контузна рана.
Районен съд – Бяла Слатина е осъдил подсъдимия Я.Я. на 2 години „ отнемане от независимост “ при първичен общ режим на изтърпяване. Присъдата предстои на обжалване и митинг в законоустановения период пред въззивната правосъдна инстанция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР