Две фирми искат да извършат текущия ремонт на общинската пътна

...
Две фирми искат да извършат текущия ремонт на общинската пътна
Коментари Харесай

Две фирми поискаха да ремонтират пътищата във Врачанско

Две компании желаят да извършат настоящия ремонт на общинската пътна мрежа през актуалната година във Врачанско. Това са врачанските компании „ Пътстройинженеринг” АД и „ Гарант – 90- Цонев и Сие”. Днес специфична комисия към общинската администрация в града под Околчица с ръководител Полина Христова отвори ценовите оферти на сдруженията. Цените, които са записали в офертите си за осъществяване на дейностите са в размер на 412 500 лева без Данък добавена стойност или 495 хиляди лева с Данък добавена стойност. Различни са обаче единичните цени, които са подали двете сдружения. Именно това ще бъде и критерият, по който комисията ще прави оценка коя от двете компании ще е победител в публичната поръчка.
Припомняме, че община Враца разгласи процедура за настоящ ремонт на пътната мрежа през тази година. Тя е на стойност 412 500 лв. без Данък добавена стойност или 495 000 лв. с Данък добавена стойност.
Участъците, които ще бъдат ремонтирани са - път VRC1032/ І-1, Враца - Мездра /Граница община (Враца-Мездра)-Върбешница– Горна Кремена / ІІІ-103 / - 3.2 км., с планирана стойност от 191 667 лв. без ДДС; път VRC1035/ ІІ-13, Криводол - Борован / Девене - Три кладенци – Граница община (Враца - Криводол) - Лесура / ІІІ - 1301 / - 6.4 км., с планирана стойност от 193 333 лв. без Данък добавена стойност. Изкърпване на общинска пътна мрежа - не по малко от 2 000 кв.м., с планирана стойност от 37 500 лв..
Целта на ремонтите е възобновяване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката на компрометираните сектори от пътя. При ремонтите ще бъде положен нов износващ слой настилка. Финансирането на публичната поръчка ще бъде от бюджета на община Враца за 2019 година.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР