Две допълнения съдържа проектът на Наредба за изменение и допълнение

...
Две допълнения съдържа проектът на Наредба за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Прецизират приложението на някои биологични терапии при улцерозен колит

Две допълнения съдържа планът на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 15 от 2019 година за приемане на фармакотерапевтично управление за лекуване на гастроентерологичните болести, оповестен в Портала за публични съвещания strategy.bg. Двата предлагани текста са свързани с осъвременяване на лечението на улцерозния колит.

В раздела за приложение на инхибитори на TNF алфа и антиинтегринови инхибитори освен това заболяване е допълнено свидетелствуване – лекуване на умерена до тежка дейна форма при педиатрични пациенти на възраст над 6 години, които имат непълен отговор към стандартната терапия, включваща кортикостероиди и/или 6-меркаптопурин (6-МП) или азатиоприн (AZA), или имат нетърпимост, или медицински противопоказания за такива лечения.

Прецизират се и насоките за поддържащо лекуване, като селективният JAK-киназен инхибитор Tofacitinib се изключва от лечебните схеми в тези случаи, а остава единствено опцията за използване на Upadacitinib при рефрактерност на стероиди, имуномодулатори и биологична терапия.

Проектът е отворен за публично разискване до 19 април т. г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР