Две деца, заклещени между бетона в останките на дома си

...
Две деца, заклещени между бетона в останките на дома си
Коментари Харесай

Сестра предпазва братчето си от прахта по време на 36-часовото чакане за помощ след земетресението

Две деца, заклещени сред бетона в останките на дома си в Северна Сирия, са избавени повече от 36 часа след земетресението в понеделник, което завари фамилията им да спи, съобщи CNN.

" Измъкнете ме отсам, ще направя всичко за вас ", прошепва по-голямото дете на спасителите, които се виждат на видеоклип по какъв начин клякат в руините на дома в Бесная - Бсейнех, малко село в Харем, Сирия.

" Ще бъда твоя слугиня ", прибавя тя, а спасителят ѝ дава отговор: " Не, не. "

Момичето се споделя Мариам и нежно гали косата на по-малкия си брат, до момента в който двамата лежат натъпкани един до различен в това, което може да е излишък от леглото им. Успява да раздвижи ръката си задоволително, с цел да покрие лицето на брат си и сестра си, осигурявайки си известна отбрана от праха измежду отломките.

Бащата споделя, че името на по-малкото дете е Илааф - ислямско име, което значи отбрана.

Мустафа Зухир Ал-Сайед споделя, че брачната половинка му и трите му деца са спели в ранните часове на понеделник, когато земята се раздрусала от земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер - най-голямото, което е удряло района от повече от век насам.

" Усетихме, че земята се тресе... и над главите ни започнаха да падат парчета, под които останахме два дни ", споделя той. " Преживяхме едно възприятие, възприятие, което се надявам никой да не изпитва. "

Притиснат под руините, Ал-Сайед споделя, че фамилията му рецитира Корана и се моли на глас някой да ги откри.

" Хората ни чуха и бяхме избавени - аз, жена ми и децата. Слава Богу, всички сме живи и благодарим на тези, които ни избавиха ", споделя той.

На видеото се вижда по какъв начин локалните поданици ликуват, до момента в който Мариам и Илааф са изнесени от руините, увити в одеяла. Децата са отведени в болница, където им се оказва здравна помощ.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР