Две деца настояват България да продължи да има своя космическа

...
Две деца настояват България да продължи да има своя космическа
Коментари Харесай

Две деца искат реформи в образованието и България да остане на космическата карта

Две деца упорстват България да продължи да има своя галактическа стратегия . Това стана ясно от тяхно писмо до президента Румен Радев.

Те считат, че българското обучение има потребност от радикални промени . " Надяваме се да вземете написаното под внимание и да се замислите, тъй като ние се събудихме . С вашата или без вашата помощ ние ще успеем, не ни е боязън и имаме всичките сили, само че Вие ще изгубите най-ценното си - идващото потомство ! България ще има не трети, а четвърти и даже пети космонавт! дайте ни единствено още 10 години ", пишат децата и приканват да се слагат периоди.

Децата са Татяна Иванова и Георги Кацаров . Те са взели участие в учебно- подготвителния галактически лагер по модел на NASA - Space Camp Turkey в гр. Измир. На галактическия лагер Татяна е наградена с орден " Outstanding camper ", отличена всред над 100 деца от целия свят. Тя мина и през Space Camp USA в Хънтсвил, Алабама, Съединени американски щати, където беше отличена и с " Academy wings ", значка, която връчват единствено на най-изявените лагерници.

През 2018 година Георги бе разгласен за " Детски представител на омбудсмана на град Пловдив ", а Татяна завоюва премията " Млад създател " на град Добрич за основаване на позитивна настройка измежду младите.

Двамата желаят да имат научна кариера, на в дребните градове няма школи по физика, астрономия, космонавтика, няма безусловно никаква опция за развиване , пишат децата.

Те питат за какво България не е пълновръстен член на Европейската Космическа Агенция и привеждат свои доводи за какво е значимо това участие

" Европейската галактическа организация има 22 пълноправни страни членки, само че защото България не е такава, ние не можем да имаме трети български космонавт и нашето галактическо пътешестване е затихнало от 1988 година

Нямаме правото да аплайваме за стипендия за европейския галактически лагер в Норвегия. Ако България има космонавт, той ще работи за непозната галактическа организация , посредством непознато поданство и явно няма да има поддръжката на страната си ", пишат Татяна и Георги.

Те недоумяват за какво в българските учебници няма информация за двамата български космонавти Георги Иванов и Александър Александров. Днешните учениците не са чували за летците и авиоинеженери Асен Йорданов, Виден Табаков, Таня Иванова.

Двете деца съпоставят осведемеността на своите връстници в България и на децата от другите страни, които знаят за триумфите на страната си.

" Имат възприятие за принадлежност, имат по-съвременен метод на преподаване и най-много стимулирани са да надминат всичко, което е сторено досега в страната им ", пишат двете българчета и не престават с въпросите:

" Как се чака да напреднем откакто даже не знаем, че сме имали присъединяване в галактическа стратегия? Как се чака да продължим образованието си в родината си откакто няма развиване? А най-тъжната част е, че можем и имаме опцията, само че водачите, определени от нашите родители, слагат други свои потребности на напред във времето ", гласи писмото на Татяня и Георги.

" Ние, децата на България, копнеем до края на 2021 година страната ни да е станала пълновръстен член на Европейската Космическа Агенция, а до 2025 година към този момент да имаме трети изхвърчал космонавт. Може да звучи невероятно, че и смешно дори, само че ние сме подготвени да се борим за нашето място в космоса ", пишат Татяна Иванова и Георги Кацаров,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР