Две браншови организации на варненски архитекти изразиха недоволството си от

...
Две браншови организации на варненски архитекти изразиха недоволството си от
Коментари Харесай

Как можеха да изглеждат новите павилиони в Морската градина

Две браншови организации на варненски архитекти показаха недоволството си от типа и местоположението на новопоставените преместваеми обекти в сърцето на Морската градина. От Регионална гилдия на Камарата на архитектите дефинираха позиционирането на павилионите като неприемливо, а от Съюза на архитектите – Дружество Варна ги окачествиха като „ едно огромно неразбирателство ” и желаеха незабавното им унищожаване.

От архитектурния отрасъл припомниха, че през 2016 година беше извършен открит интернационален конкурс за абстрактен план на малъктърговски павилион в Морската градина, проведен от Девня Цимент АД и Варна Дизайн Форум.

В архитектурната конкуренция за млади архитекти и студенти се включиха 95 екипа от 34 страни на 5 континента. Проектите бяха оценени от 5-членно интернационално жури. Ето по какъв начин изглеждаха някои от разработките:

   Целта на състезанието бе да се обогати градския дизайн на Варна, посредством осъществяване на модерна и вдъхновяваща концепция за търговски павилион, направен синовативните материали на Девня Цимент.

  Победителят в състезанието получи парична премия, посещаване на изследователския център„ i.lab ”в Италия и реализация на плана като първообраз в действителен мащаб.

Последното можеше да се случи в Морската градина на Варна, само че 7 години след състезанието няма такива изгледи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР