Две Бентлита“, две Ферарита“ и уникален за България Ролс-Ройс“ –

...
Две Бентлита“, две Ферарита“ и уникален за България Ролс-Ройс“ –
Коментари Харесай

Беден ли е българинът? Рекорд по продажби на нови автомобили

Две „ Бентлита “ , две „ Ферарита “ и неповторим за България „ Ролс-Ройс “ – „ Спектър “ –  това са част от 4000-те нови автомобила , които са продадени в страната ни , единствено за януари. Тази информация беше доказана от ръководителя на Асоциацията на „ Автомобилните производители “ Александър Костадинов в ефира на „ Българска национална телевизия “.

Статистиката за месец януари регистрира „ рекордни продажби “ на нови коли по отношение на същия интервал на предходните години. Костадинов акцентира, измежду българските клиенти не се вижда психическа граница при избора на автомобил, впредвид, че всеобщо се закупуват на лизинг . Според него по-скоро зависи от бюджета на семейството.

„ Това е доста добре за България, само че не е задоволително. В България над 75% от автопарка е над 15-годишен. “

Председателят изрази и терзанията си по отношение на ниския % продадени електрически коли в тази статистика, обявявайки, че за януари и февруари той е малко над 4% , спрямо европейския пазар , където се движи от 40% до 70% . Този индикатор, той отдава на недобрата политика в страната ни .

„ 2035 година всички коли ще станат електрически. Всички нови коли, които ще се продават. “

„ България е може би единствената страна членка на Европейски Съюз, която няма никакви дотации за нови електрически коли. “

В умозаключение на коментираните предишни данни Александър Костадинов заключи тревожната ранглиста , която подрежда страната ни на първите места във връзка с ПТП , като композиция от неприятни коли, пътища и водачи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР