Двата основни сорта петрол стартират с понижение и в очакване

...
Двата основни сорта петрол стартират с понижение и в очакване
Коментари Харесай

Очакването за среща Путин-Байдън охлади цените на петрола

Двата съществени сорта нефт започват с намаляване и в очакване на намаляването на градуса на напрежението към Украйна, сочат данните от търговията.

Стойността на априлските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures понижава до 93,20 $ за барел – намаляване с 0,34 $ или 0,36% по отношение на цената при затварянето на предходната сесия. При търговията в петък договорите приключиха на равнище от 93,54 $ за барел.

Цената на фючърсите за март за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) спада до 90,60 $ за барел – 0,47 $ или 0,52% спрямо цената при затварянето на предходната търговия. В петък цената на договорите понижа с 0,79 $ до 91,17 $ за барел. Срокът на деяние на мартенските фючърси за WTI изтича със затварянето на пазара във вторник.

Пазарът отвори с растеж поради неподходящите сигнали, появили се в почивните дни, само че след това се насочиха към намаляване след новината за подготвяна среща на водачите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън.

Както оповестиха от Елисейския замък, президентът на Франция Еманюел Макрон е предложил на водачите на Съединени американски щати и Русия да проведат среща по въпросите за сигурността на Европа, а двете страни са се съгласили.

Отбелязва се, че дневният ред на срещата ще бъде готова от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министъра на вътрешните работи на Русия Сергей Лавров по време на срещата сред тях, която би трябвало да се състои на 24 февруари при изискване, че Русия няма да нахлуе в Украйна.

Фючърсите на двата сорта – Brent и WTI приключиха предходната седмица със спад за пръв път от началото на тази година. Това е обвързвано главно с упованието на връщането на иранския нефт на международния пазар.

Brent поевтиня през предходната седмица с 2,2%, а вид WTI – с1 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР