Дванадесетото издание на добре познатия и толкова обичан от малки

...
Дванадесетото издание на добре познатия и толкова обичан от малки
Коментари Харесай

Цирковият фестивал Мини Арт Фест 12 с дебютно издание на морето

Дванадесетото издание на добре познатия и толкоз обичан от дребни и огромни фестивал за актуален и обществен цирк Мини Арт Фест ще има своето първо издание на българското Черноморие.
От 16 до 21 август едно от най-атрактивните места на Южното Черноморие ще се трансформира в хазаин на зрелищното събитие, включващо интернационална стратегия, уъркшопи, циркови лагери и още доста изненади!
Колоритното мултидисциплинарно събитие ще посрещне всички почитатели на цирковото изкуство и заниманията в атрактивния X Challenge Park в живописния черноморски град Царево от 16-21 август 2022, а!

В рамките на шестте фестивални дни, уредниците са подготвили извънредно богата и впечатляваща стратегия с присъединяване на изявени интернационалните актьори от Европа, Мексико и България, като за пръв път ще бъдат показани и нови циркови дисциплини. Посетителите на Мини Арт Фест 12 - Царево ще се насладят на въздушна акробатика - Китайски пой и клоунада както и ще могат да вземат присъединяване в специфичните работилници по брейкденс, пой, жонглиране, акробатика и юнисайкъл. В програмата са планувани и интензивни 5-дневни акробатични и циркови тренировки, в които ще могат да се включат всички, които имат предпочитание да тестват уменията си и да придобият нови познания и умения в цирковото изкуство.

Разбира се, планувана е и специфична зоната за ядене и свежи питиета както и още доста изненади и интензивности на територията на атрактивния X Challenge Park, град Царево!

Атрактивен акцент от програмата на Мини Арт Фест 12 - Царево са имената на интернационално приети актьори от Италия, Испания, Мексико и България, които ще показват на публиката няколко извънредно зрелищни представления, както и ще провеждат специфични уъркшопи, в които може да се включи всеки!

Сред най-атрактивните имена тази година е италианският занаятчия на акробатиката Mistal, който ще показва уменията си със характерния цирков инструмент Китайски пой (с височина 5 метра). Mistral е добре прочут и с занимателните си интеракции с публиката, тъй че всички гости, които сами имат предпочитание да се изявят, ще имат тази опция.

Феновете на танците също няма да останат разочаровани, защото особено за Мини Арт Фест 12 - Царево, непосредствено от Мадрид идва едно от най-утвърдените имена от актуалната улична танцова сцена в Испания - брейкденс дуото Umami. Umami ще показват вещото си майсторство в известния танцов жанр, като ще бъдат и водещи на особено проведен уъркшоп по танци.

От далечно Мексико, в Царево идват и атрактивните Nandayapa Brothers. Те ще изнесат две представления - вечерно шоу и смешник зрелище. Братята Емилиано и Диего Нандаяпа са родени в фамилията на едни от първите актьори в уличния спектакъл в Мексико. Дуото в действителност се състои от трима, защото чаровната Сесилия Круз Лопез също е част от формата. Братя Nandayapa приключват цирковото учебно заведение в Барселона. Ексцентрични и занимателни Nandayapa Brothers употребяват както нетрадиционни пространства за своите представления, по този начин и театри и циркове. До този миг те играят допълнително от 25 страни и не престават своето странствуване. Те са обществено ангажирани и обръщат внимание на всички хора от актуалното общество, като се стараят да приобщават тези, които не се усещат не включени в него. Те са спечелили разнообразни награди от света на цирковата колегия в Латинска Америка.

Всички, които имат предпочитание да се запишат могат да го създадат авансово e-mail: Включете JavaScript, с цел да видите предпазеното наличие. и на тел. 0897555484, както и на място в рамите на фестивалните дни.

Билети за Мини Арт Фест 12 - Царево към този момент могат да се закупят на уеб страницата Epaygo.bg: /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР