Дванадесетокласничката Дамла Кемик от Средно училище “Никола Й. Вапцаров“ в

...
Дванадесетокласничката Дамла Кемик от Средно училище “Никола Й. Вапцаров“ в
Коментари Харесай

Ученичка от Айтос изработи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици

Дванадесетокласничката Дамла Кемик от Средно учебно заведение “Никола Й. Вапцаров “ в гр. Айтос създаде макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици във връзка Международния ден на франкофонията,   който се отбелязва на 20 март,  оповестяват от Министерството на образованието и науката /МОН/.

Дамла е измежду отличничките в учебното заведение , помощник е на знаменна група и член на Ученическия съвет . Макетът, който създава, е висок 128 см . и тя прави за 12 дни. Девойката се въодушевява за творбата от историята на Франция, френската просвета и архитектура .

Изработването на Айфеловата кула е следващото предизвикателство за ученичката. Тя има ползи в разнообразни области и се занимава интензивно със спорт и изкуство.

Дамла взе участие в разнообразни национални и интернационалните конгреси и състезания по литература , изобразително изкуство, снимка и 3D изображения, от които е спечелила голям брой награди. Ученичката се включва и в благотворителни начинания в поддръжка на хора с увреждания, недоносени бебета, битката с експанзията и грижите за животните.

Дамла Кемик създава над 300 сини лентички и стимулира съучениците си да се включат в акция “Силата на ръцете ” във връзка със Световната седмица, отдадена на осведомеността по отношение на уврежданията на брахиалния плексус.

Дамла е признателна на учителите от СУ “Никола Й. Вапцаров “ за поддръжката, знанията и уменията, които ѝ дават. Тя мечтае да продължи образованието си във висше учебно заведение и да учи редовно програмиране и интериорен дизайн.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР