Дванадесетгодишният Александър Цветанов, който изчезна на 11 октомври, е открит

...
Дванадесетгодишният Александър Цветанов, който изчезна на 11 октомври, е открит
Коментари Харесай

Спасителите, намерили Александър: Детето е оцеляло, защото се е борило

Дванадесетгодишният Александър Цветанов, който изчезна на 11 октомври, е открит в 14:27 часа през днешния ден в труднодостъпна околност над радомирското село Червена могила, заяви шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Перник старши комисар Павел Млеканов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Момчето е открито в дере в гората, описа спасителят му Веселин Георгиев .

Сашко бил в безпомощно положение, отпаднал, влажен, замърсен. " Не можах да допускам, като го видях . Щом забелязах, че си пое въздух и мръдна, извиках едно момче покрай мен, завихме го, свалихме му мокрите облекла ", описа Георгиев. Сашко първо е изискал вода.

Според Милко Михалков - член на групата, намерила Александър, момчето е оживяло, тъй като се е борило .

По думите му то е било от самото начало в Голо бърдо. Планината е сложна, единствено от южната страна има над 20 дерета. Именно там в едно надълбоко дере е открито момчето. Спасителите му допускат, че откакто се е изгубило, е тръгнало в неверната посока. Според тях е минало 7 км.

Планината в тази ситуация е била майка за него, сподели Михалков .

По думите му мъчно е било и на планинските спасители, и на кучетата, и на доброволците. Михалков счита, че детето е оживяло единствено, избавилите го просто са му помогнали да се прибере.

Милко Михалков и Веселин Георгиев са членове на пернишкия клуб по делта и парапланеризъм .

Те обявиха, че от първия ден вземат участие и издирването и отхвърлиха парична премия.

Дали детето е било отвлечено и принудително държано някъде, ще бъде предмет на продължаващото досъдебно произвеждане ,

съобщи представителят на Окръжна прокуратура - Перник Албена Стоилова. По думите ѝ следствието ще ревизира и дали появяването му е обвързвано с оповестената парична премия.

Според Млеканов намирането на Сашко е плод на доста хора - служители на реда, планинари, спасители, кметство. Той благодари на всички, взели участие в интервенцията.

Имаме мотив да се усмихнем, след 7-8 дни невероятни тествания, сподели кметът на Перник Станислав Владимиров. Той заяви, че детето е в положително положение и е настанено в " Пирогов ". 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР