Дванадесет партии членки на Европейската народна партия (ЕНП) официално поискаха

...
Дванадесет партии членки на Европейската народна партия (ЕНП) официално поискаха
Коментари Харесай

12 партии поискаха Орбан и партията му да бъдат изключени от ЕНП

Дванадесет партии членки на Европейската национална партия (ЕНП) публично желаеха унгарският министър председател Виктор Орбан и партията му ФИДЕС да бъдат изключени от нейните редици, съобщи Франс прес, представена от Дир.бг.

Жозеф Дол - ръководителят на ЕНП, която е с най-голяма група в Европейския парламент - заяви, че решението може да бъде взето още на 20 март.

12 партии членки на ЕНП от 9 страни са поискали " Фидес " и Орбан да бъдат изключение от партията или участието им да бъде замразено. Въпросът ще бъде разискван на среща на ЕНП на 20 март, изясни Дол.

Той изясни, че решението по въпроса ще бъде взето от всички партии членки на ЕНП, и акцентира, че не може да предвижда какво ще е то.

Като претекстове за настояването " Фидес " да бъде изключена някои от партиите показват, че унгарският водач " работи в шокиращо несъгласие " с християндемократическите полезности на ЕНП. Европейската национална партия е прекомерно значима, " с цел да бъдем подкопавани в личните си редици от това, против което сме толкоз решени да се борим: популизма, учреден на шовинизъм, и откритата неприязън против европейската интеграция ", декларират те. Други считат, че Орбан завил прекомерно надясно.

В края на май предстоят избори за Европейски парламент.

Сега ЕНП е с най-голяма група в Екологичен потенциал и има водеща роля в Европейския съвет с немския канцлер Ангела Меркел.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР