Дванадесет от най-големите европейски клубове заявиха, че планират да стартират

...
Дванадесет от най-големите европейски клубове заявиха, че планират да стартират
Коментари Харесай

Историческо: 12 от най-големите клубове в света се обединиха за старт на Суперлига

Дванадесет от най-големите европейски клубове обявиха, че възнамеряват да започват Суперлига, макар опасността от интернационална възбрана за присъединяване в надпревари под егидата на УЕФА и ФИФА за тях и техните играчи.
" Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер Милано, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм Хотспър се събраха като клубове съоснователи на Суперлигата ", се споделя в изказване на групата.
 Александър Чеферин разкри има ли проект за основаване на Суперлига Александър Чеферин разкри има ли проект за основаване на " Суперлига "
Президентите на УЕФА и Асоциацията на професионалните футболни клубове в Европа Александър Чеферин и Андреа Аниели отхвърлиха изрично...
" Три спомагателни клуба ще бъдат поканени да се причислят към тях преди началото на учредителния сезон, който ще стартира допустимо най-скоро ", се споделя в известието, представено от Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.
Новото съревнование ще започва през сезон 2023 - 2024 година. Според The New York Times всеки клуб, който влиза в лигата, ще вземе 400 000 000 $!
УЕФА разгласи, че ще наложи жестоки наказания на клубовете, които възнамеряват да се отделят в Европейска суперлига, както и на техните играчи. По-рано се появиха информации, че огромните европейски грандове от Англия, Италия и Испания възнамеряват да се отделят в лична Суперлига, която да замести Шампионската лига.
От УЕФА потвърдиха, че са получили такава информация и заплашиха въпросните клубове с доста тежки санкции и изключване от организацията, като европейската футболна централа е подкрепена от британските, италианските и испанските футболни управляващи. " Замесените клубове ще бъдат изключени от присъединяване във всевъзможни шампионати на локално, европейско и международно равнище, а на техните играчи ще бъде неразрешено да съставляват националните си тимове ", обявиха от УЕФА.
 Отива ли си Шампионската лига поради нов мегапроект? Отива ли си Шампионската лига поради нов мегапроект?
Водещи европейски клубове работят върху основаването на елитна футбола лига, която може да се трансформира в конкуренция на Шампионската лиг...
" Ако такова нещо се случи, желаеме да подчертаем, че ние, британската, испанската, италианската футболна федерация, също и ФИФА и всички наши членки, ще бъдем обединени в опитите си да спрем този безсрамен план, който е основан на егоистичните ползи на няколко клуба във време, в което обществото се нуждае от повече взаимност от всеки път. Искаме да благодарим на тимовете от другите страни, най-много френските и немските, че са отказали да вземат участие ", допълват от централата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР