Дванадесет хеликоптерни площадки ще бъдат изградени за нуждите на спешна

...
Дванадесет хеликоптерни площадки ще бъдат изградени за нуждите на спешна
Коментари Харесай

Меджидиев: В София хеликоптерните площадки ще бъдат в болниците „Проф. Александър Чирков“, „Лозенец“ и „Св. Анна“

" Дванадесет хеликоптерни площадки ще бъдат построени за потребностите на незабавна помощ по въздух, като в София ще бъдат в лечебните заведения „ Проф. Александър Чирков “, „ Лозенец “ и „ Св. Анна “, сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Меджидиев и заместител министър-председателят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов участваха на церемонията за връчване на удостоверенията на първите 50 медици, приключили курса на образование  „ Оказване на незабавна здравна помощ по въздуха. Обучението на втората група медици ще стартира на 12 юни, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Стремим се първите площадки да бъдат до изцяло окомплектовани с личен състав лечебни заведения, с цел да можем да съблюдаваме „ златния час “ при незабавен случай ", сподели още Асен Меджидиев. 

" Очаквам процедурата за първите два хеликоптера, която е на Министерството на превоза и известията, да  е завършила към 15 юни и по-късно чакаме идването на хеликоптерите ", посочи  Меджидиев.

" С базите сме подготвени, ще има подготвени и площадки. Според законодателството ни хеликоптерите могат да летят единствено през деня, само че работим с Министерството на превоза и известията, с Министерство на вътрешните работи и с Министерството на защитата, президентът също е известен и поддържа мнението ни, че би трябвало да се мине и на нощен режим, само че това ще бъде малко по-нататък във времето ", добави той, като разясни, че водачите на първите два хеликоптера ще бъдат чужденци, които са извънредно квалифицирани фрагменти, сподели още той. 

Ще се резервира и медицинският превоз със аероплан, който ще се употребява за по-големи дистанции и при потребност от по-голям медицински екип.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР