Двамата затворници Владимир Пелов и Радослав Колев, които избягаха от

...
Двамата затворници Владимир Пелов и Радослав Колев, които избягаха от
Коментари Харесай

Пелов и Колев се укривали в апартамента с експлозиви в Ботевград

Двамата пандизчии Владимир Пелов и Радослав Колев, които избягаха от Централния софийски затвор на 3 април тази година, са се укривали в жилището в Ботевград, където през вчерашния ден полицията откри взривоопасни субстанции, заяви Нова, базирайки се на лични източници.

След бягството от пандиза двамата изчезват. Те отишли в жилището в Ботевград на 25-26 април, към три седмици след бягството. И двамата останали там допреди към 10 дни. След това напуснали жилището.
В жилището се върнал само Пелов, като това станало в деня на стрелбата в Ботевград - 5 юни, сряда, когато Пелов беше убит.

Според източника апартаментът е благосъстоятелност не на приятелката на Марио Панчев - Големия, както се твърдеше през вчерашния ден и което беше отречено от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, а на най-хубавия другар на Пелов - Нико Петков. Петков също бил престъпно проявен и упрекнат за двойно ликвидиране. Той обаче се самоубил в следствения арест. В жилището живеели брачната половинка на Петков и двете им деца.

Жената на Петков и Пелов на времето имали любовна връзка, осведоми още Нова.

Предполага се, че Пелов и Колев са заплашвали дамата на Петков, която ги приела в дома си. Жената и децата не издали пандизчиите, тъй като се чувствали застрашени.

Никой от блока обаче не е виждал двамата бегълци. Не е имало и сигнали към Министерство на вътрешните работи от жителите.

Предполага се и че синът на Пелов е знаел къде се укрива татко му.

Междувременно стана ясно и че жилището проверяващите са разкрили сак с граната и тротилови пресовки.

Няма информация къде може да е другият дезертьор Радослав Колев и дали той е жив. Въпреки че Министерство на вътрешните работи са получавали сигнали, че двамата се подвизават в Ботевград повече от месец и макар спецакциите по издирването им там, управляващите не съумели да открият нарушителите.

Припомняме, убитият Владимир Пелов избяга от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Тогава с него избяга и съучастникът му Радослав Колев, като двамата излязоха от пандиза през централния вход, откакто стреляха с револвер по защитата.

Министерство на вътрешните работи незабавно предприе дейности по издирването на двамата бегълци, само че без триумф. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали пандизчиите на разнообразни места в София, само че те не бяха открити от управляващите.

Според един от последните сигнали до полицията Владимир Пелов е бил видян в Ботевград. Заради сигнала на 2 юни в града беше извършена полицейска акция по издирването на пандизчията. Последният сигнал за Пелов е бил подаден преди 3 дни.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от пандизчията. В осем страници Пелов описал претекстовете си да избяга от пандиза. Твърдял, че е наказан незаслужено, получил е тежко наказване, което е еднакво на смъртна присъда и това провокирало бягството.

Късно вечер на 5 юни, сряда, избягалият пандизчия Владимир Пелов беше убит в Ботевград. Той беше открит мъртъв, убит с три патрона. Тогава до него беше открит и Марио Панчев, прочут под прякора Големия, който също беше прострелян, с два патрона. На мястото на престрелката управляващите откриха 3 револвера и 7 гилзи. Според полицията Панчев е прострелял Пелов, а Пелов се опитал да убие Панчев.

Мотивите за в този момент се обясняват. Водещите версии - почистване на остарели сметки и бизнес връзки или възмездие. Човек, познавал и двамата, съобщи, че Панчев е бил един от основните очевидци по делото против Пелов, поради което последният бил изместен от домакински арест в Централния софийски затвор. За това Пелов се опитал да си отмъсти и да убие Панчев.

Излезе и изказванието, че сред Пелов и Панчев имало омраза поради жена.

След престрелката в Ботевград имаше засилено полицейско наличие. Следобед стана ясно, че проверяващите са евакуирали жилищен блок в града, подозирайки, че в един от жилищата се е укривал Пелов и че в жилището може да има взривоопасни субстанции.

След обиск стана ясно, че в жилището в действителност е имало експлозиви, което наложи те да бъдат обезвредени от антитерористите.

Простреляният Марио Панчев е настанен в " Пирогов ". Лекарите са създали животоспасяваща интервенция на потърпевшия. Въпреки Панчев е в сериозно положение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР