Двамата защитници на обвиняемия Георги Георгиев не се явиха в

...
Двамата защитници на обвиняемия Георги Георгиев не се явиха в
Коментари Харесай

Отново фалстарт на делото Дебора - този път заради заради адвокатите на Георги Георгиев

Двамата бранители на обвинения Георги Георгиев не се явиха в Районния съд в Пловдив, където трябваше да се организира разпоредителното съвещание по делото " Дебора ".

Единият от тях е в болничен, а другият е декларирал, че е на друго дело - това са аргументите за неявяването на Георгиев, които съдията дефинира като " уважителни ".

Ако идващия път двамата юристи не се явят още веднъж, тогава може да се пристъпи към назначение на длъжностен бранител на обвинения.

Подобно искане беше отправено от бранителите на 18-годишната Дебора, която пожела да бъде конституирана като частен обвинител.

Следващото съвещание на делото е отсрочено за 17 април.

Делото се гледа в Пловдив, откакто всички старозагорски районни съдии си направиха отказ, тъй като можело " да се смятат за предубедени или заинтригувани директно или индиректно от изхода на делото ". Върховен касационен съд се намеси и трансферира случая в най-близкия огромен регион.

Пловдивският областен съд обаче върна обвинителния акт по делото в Стара Загора поради " позволени основни процесуални нарушавания, касаещи неясноти в обвиняването ".

Георги Георгиев (26 г.) е упрекнат в три закононарушения:
На 26 юни 2023 година в град Стара Загора, с особена свирепост, посредством нанасяне на удар с пестник в региона на главата и посредством нанасяне с макетно ножче на 18 на брой порезни рани по тялото е предизвикал на Дебора Михайлова междинна телесна щета, което е довело до разстройство на здравето, краткотрайна заплаха за живота и обезобразяване на части от тялото. Потенциалното наказване: от 2 до 10 години затвор.В същата нощ, той е остригал част от косата в региона на лявата половина на главата с електрическа машинка, като използвал за това мощ - удар с пестник в региона на лицето. Потенциалното наказване за принудата: до 6 години затвор.Между на април до 25 юни 2023 година Георгиев е заплашил общо 6 пъти Дебора с ликвидиране. Потенциалното наказване е до 6 години затвор.
Случаят с момичето провокира необятен публичен отзив, откакто при започване на следствието прокуратурата и съдът се бяха отнесли надменно към случая.

Казусът породи вълна от митинги в цялата страна и докара до незабавни законови промени в Закона за домашно принуждение.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР