Двамата задържани са с мярка задържане под стража Дежурен състав

...
Двамата задържани са с мярка задържане под стража Дежурен състав
Коментари Харесай

Двама обвиняеми получиха мярка задържане под стража от русенския окръжен съд

Двамата арестувани са с мярка задържане под стража

Дежурен състав на Окръжен съд - Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с двама мъже - български жители, за държане за разпространяване на опиати.

Обвиняемият по едното дело е И. Д., на 31 години, наказан това лято на 4 месеца отнемане от независимост с 3 години изпитателен период за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции. На 18.11.2022 година той е бил притеглен към наказателна отговорност за това, че на 17.11.2022 в град Бяла, без съответно позволение, държал за разпространяване 100 грама марихуана на стойност 720 лв..

И на лицето по другото дело, 43-годишният Ц. В., е било повдигнато същото обвиняване, само че високорисковите наркотични субстанции са били 3 грама метамфитамин и към 26 грама марихуана, а действието – осъществено в изискванията на рисков рецидив. На 22.01.2020 година мъжът е излязъл от пандиза, където е изтърпял наказване отнемане от независимост за период от 1 година и 6 месеца за същото по тип закононарушение.

Окръжен съд – Русе и по двете каузи счете, че съществува действителна заплаха обвинените да се укрият, с цел да избегнат наказателно гонене. По отношение на българските жители е налице обосновано съмнение, че са направили закононарушенията, в които са упрекнати. Определенията могат да бъдат обжалвани в тридневен период.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР