Двамата мъже, носители на щама COVID-19, се намират в добро

...
Двамата мъже, носители на щама COVID-19, се намират в добро
Коментари Харесай

Ананиев: Двамата мъже, заразени с коронавирус, са в добро състояние

Двамата мъже, носители на варианта COVID-19, се намират в положително положение. Нямат съществени недоволства и са клинично здрави. Болницата е положила задоволително старания в обезпечаването на нужните медицински средства. Това съобщи на брифинг пред публицисти здравният министър Кирил Ананиев след срещата си с управлението на болничното заведение в Плевен, в която са настанени двама от четиримата пациенти, инфектирани с ковид, написа Novini.bg.

,,Директорът на болничното заведение ме увери, че има цялостна организация във връзка с броя на болничните кревати и проект за преструктуриране на личния състав при нужда``, уточни Ананиев.

,,Моята работа е такава, че да се погрижа здравната ни система да издържи. Очакваме и финансов запас, който ще бъде възложен на Министерството на здравеопазването и на цялата здравна система``, акцентира здравният министър.

,,Днес подписах две заповеди, които засягат цялата страна, както и някои по-специални ограничавания за Плевенска и Габровска област. Там има карантинен режим на Университетската болница, в резултат на което се стопират плановите интервенции, женските и майчини съвещания, няма да има и визити при болните. Ще следим по какъв начин се извършват ограниченията по предварителната защита и контрола на заразяванията``, добави още Кирил Ананиев.

,,Хората да съблюдават всички инструкции, разпоредени от Министерството на здравеопазването. Първо, доста сериозна хигиенична политика във всяко едно семейство, всеки би трябвало да бъде обществено виновен. Който има подозрения, би трябвало да реагира незабавно и да се свърже със своя персонален лекар``, акцентира той.

,,Наличният медицински личен състав ще бъде употребен допустимо най-ефективно. Имаме добра съгласуваност с общинските лечебни заведения. Ще командироваме и пренасочваме експерти там, където е необходимо``, добави министър Ананиев и призна, че най-големият проблем на здравната ни система са човешките запаси.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР