Двамата кандидати за лидер на Консервативната партия и премиер на

...
Двамата кандидати за лидер на Консервативната партия и премиер на
Коментари Харесай

Мераклиите за британски премиер в жесток сблъсък за Брекзит

Двамата претенденти за водач на Консервативната партия и министър председател на Англия - Борис Джонсън и Джеръми Хънт - имаха сериозен конфликт по въпросите на Брекзит и английските връзки с американския президент Доналд Тръмп в ефирен спор. Това оповестиха медиите на Острова.

Едночасовият спор протече в две елементи.

Първата бе отдадена на Брекзит . Джеръми Хънт упрекна Борис Джонсън, че единственото значимо нещо за него е да се добере до Даунинг стрийт 10 откакто отхвърли да отговори на въпроса дали ще подаде оставка, в случай че не извади страната от Европейски Съюз на 31 октомври.

От своя страна Джонсън иронично съобщи, че се възхищава на Хънт за способността да трансформира мнението си толкоз постоянно, визирайки обстоятелството, че преди време Хънт гласоподава за оставане в Европейски Съюз.

И двамата претенденти обявиха, че са подготвени за Брекзит без договорка, само че, за разлика от Джонсън, Хънт изрази известна паника за последствията. Хънт също така изключи разпускането на Народното събрание, до момента в който Джонсън уточни, че би запазил всички варианти на масата.

Във втората част на дебата най-чувствителна бе тематиката за дипломатическия скандал сред Лондон и Вашингтон.

Джеръми Хънт удостовери казаното към този момент от него, че осъжда обидите на Доналд Тръмп по адрес на Тереза Мей и че няма желание да сменя дипломат Тим Дарък, който, съгласно изтекла информация, е нарекъл „ некомпетентна “ администрацията на Тръмп.

Джонсън отхвърли да отговори директно на въпроса дали осъжда Тръмп и дали ще остави посланика на поста му, откакто по-рано Тръмп съобщи, че не желае да работи с него.

Политическите наблюдаващи считат, че въпреки и като цяло Хънт да се е показал малко по-добре в дебата, това надали ще промени мнението на членската маса на Консервативната партия, измежду която Джонсън е любимец.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР