Двамата братя от пловдивското село Караджалово Димитър и Ангел Димитрови,

...
Двамата братя от пловдивското село Караджалово Димитър и Ангел Димитрови,
Коментари Харесай

Нова експертиза по делото срещу братята, убили кравар по особено мъчителен начин

Двамата братя от пловдивското село Караджалово Димитър и Ангел Димитрови, наказани за ликвидиране на овчар на крави, апелираха през днешния ден присъдите си пред Апелативен съд, написа TrafficNews. Димитър /36 г./ сега излежава 18 годишна присъда, а по-малкия му брат му е наказан на 17 години.
Hа 5 август 2015 година от тяхна стопанска сграда били откраднати кобила и жребче, а съмненията паднали върху техния съселянин 56-годишният Алекси Ангелов. Батята подали тъжба в полицията в Първомай, само че там не им обърнали никакво внимание. Тогава решили да приложат лично правораздаване.

Ангел и Димитър отишли до дома на жертвата си и почнали да го бият с прът по лицето, а по-късно го ритали, удряли с юмруци в главата и тялото, душили го. Братятанастоявали пастирът да признае кражбата. За да спре побоя, Алекси признал за кражбата, само че трансферирал виновността на собствен прочут, че го предиздвикал. Братята разпъвали и дърпали ръцете му, като единият държал лявата, а другият – дясната ръка. Двамата решили, че би трябвало обществено до го унижат и да го прекарат гол през селото, с цел да покажат за наставление, че е апаш. Завлекли го до къщите и траяли да го бият с прът и да го ритат. Няколко очевидци се пробвали да спрат побоя, само че несполучливо. Двамата братя предизвестили жена от околните къщи, че в случай че се приближи до тях ще я набият и съблекат гола и нея. На различен комшия декларирали, че Ангелов си заслужавал багра, тъй като без пердах не признавал за кражбата. Виждайки протичащото се, поданици на селото се обадили на тел. 112. Когато колата за спешна помощ пристигнала цялата глава на Алекси Ангелов била в кръв, от ушите му също течела кръв, езикът му бил висящ отвън устата, зъбите му ги нямало, дясното око било излязло от очната ябълка, лявото му ухо било разцепено и висяло. Алекси умрял няколко часа по-късно в болничното заведение.

Братята апелират тежките присъди, а през днешния ден техните юристи желаеха нова правосъдно психиатрична експертиза. Прокурорът Виктор Янков и юристът на роднините на Алекси обявиха, че настояването е несъстоятелно, само че съдът назначи спомагателна експертиза и отсрочи делото за ноември.

Убийството провокира разтърсвания в локалната полиция, като тогавашният шеф на районното Васил Налбантов бе уволнен от работа, като от прокуратурата обявиха че поради прикриването на закононарушението се е стигнало до убийството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР