Двамата бивши американски президенти републиканци - Джордж Буш-старши и синът

...
Двамата бивши американски президенти републиканци - Джордж Буш-старши и синът
Коментари Харесай

Буш-баща и Буш-син не са гласували за своя съпартиец Тръмп, твърди нова книга за тях

Двамата някогашни американски президенти републиканци - Джордж Буш-старши и синът му Джордж Буш-младши - не са дали своят вот за своя съпартиец Доналд Тръмп на изборите в Съединени американски щати предходната година, твърди създателят на нова книга за 41-я и 43-я президент на страната. В нея те показват намерено отрицание за индивида, който сега е собственик на Белия дом, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Буш-старши дал своя вот за Хилари Клинтън, а синът му - нито за Тръмп, нито за съперничката му от демократите, твърди Марк Ъпдегроув, който е създател на книгата " Последните републиканци ", написана в съдействието с двамата някогашни президенти. Тя ще излезе на 14 ноември.

В изявление за в. " Ню Йорк таймс " Ъпдегроув сподели, че остарелият Буш, който е към този момент на 93 години и бе президент в интервала 1989-1993 година, изпитвал инстинктивна злост към Тръмп, въпреки да не го познава персонално. В изявление по време на кандидат-президентската акция през 2016 година той споделил пред създателя, че милиардерът е воден от " биещо на очи его " самохвалец, на който му липсва отговорност за служене на обществото.

Според 71-годишния Буш-младши, който бе президент в интервала 2001-2009 година, на Тръмп му липсва невзискателност и нужното схващане за президентския пост, отбелязва Ъпдегроув в предговора на книгата си. По време на акцията 43-ият президент на Съединени американски щати споделил с създателя, че се опасява, че може да си остане последният републиканец, определен на най-високия пост в страната, смятайки, че Хилари Клинтън ще завоюва.

" Ако се вгледате в неговите полезности и в тези, споделяни от неговия татко и от Роналд Рейгън, те са в ослепителен контрастност с полезностите на Републиканската партия през днешния ден, и в частност с платформата, въз основа на която бе определен Доналд Тръмп. А същността на тази платформа е протекционизъм и известна доза ксенофобия ", сподели Ъпдегроув, който е историк, написал няколко книги за президентите на Съединени американски щати.

Белият дом не закъсня да отвърне на рецензиите на двамата експрезиденти. " Американският народ гласоподава за човек отвън системата, който е кадърен да извърши същинска, положителна и нужна смяна, а не за човек, който цялостен живот се е занимавал с политика и е привързан със специфични ползи " сподели говорителката на Белия дом Сара Сандърс, представена от Ройтерс.

" Ако те имаха за цел да продължат десетилетията на скъпо струващи неточности, различен политик от системата, който да слага политиката над хората, би спечелил ", добави тя.

Представител на Белия дом, представен от телевизия Си Ен Ен, разкритикува политическото завещание на двамата президенти Буш и сподели, че войната в Ирак е една от най-големите неточности в американската история, съобщи ТАСС.

" Ако един претендент за президент може да разцепи една политическа партия, то това приказва доста какво завещание в действителност са оставили двамата последни президенти, произлезли от тази партия ", разяснява той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР