Двама заместници ще има новият служебен министър Николай Милков. Единият

...
Двама заместници ще има новият служебен министър Николай Милков. Единият
Коментари Харесай

Пръв приоритет на служебното МВнР са изборите, после Шенген и РСМ

Двама заместници ще има новият длъжностен министър Николай Милков. Единият от тях е досегашният ни дипломат в Украйна Костадин Коджабашев. Той ще е и представител на ведомството. Министерство на външните работи показа екипа и целите си на брифинг.
Прочетете още
Велислава Петрова остава заместник-министър на външните работи и в този кабинет. „ Това е и оценка за нейната работа. Хипотези или обвинявания за реваншизъм би следвало да се поясняват като безпочвени”, сподели служебният отраслов министър Николай Милков. Петрова ще се ангажира с тематиките за РСМ, бъдещото участие на страната ни в Шенген, както и присъединението ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Светлана Стойчева-Етрополски става шеф на кабинета на министъра. Тя е някогашен дипломат на България в Канада.

За организацията на изборите в чужбина са планувани 7 635 000 лева Очаква се за предварителния избор отвън страната да отворят порти 800 изборни секции. Това сподели непрекъснатият секретар Иван Кондов.

България ще може да провежда предварителния избор на втори октомври в Русия, разгласи служебният външен министър Николай Милков. По думите му наличните там чиновници ще са задоволителни за задачата. Той вижда по-скоро проблем в консулското обслужване на наши съграждани, само че акцентира, че дипломацията би трябвало да се върне към своите корени. „ Посолството ни в Русия разполага с 8 индивида дипломатически и механически личен състав. Те са изцяло задоволителни да покрият секцията в Москва. Ще бъде командирован човек, който да работи за секцията в Санкт Петербург”, увери зам.-министър Костадин Коджабашев.

От Министерство на външните работи показаха и целите си. „ Първият приоритет са изборите. На второ място е нашето градивно и интензивно присъединяване в Европейския съюз и в Атлантическия алианс, където ние би трябвало да бъдем освен лоялни, само че и самодейни и новаторски членове и участници”, сподели министър Милков. Като различен съответен приоритет той открои и бъдещото ни участие в Шенген. Служебното външно министерство ще продължи да е ангажирано и с тематиката за Република Северна Македония, увери Милков. Идеята била да не отстъпим от пробива, който към този момент е бил реализиран.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР