Двама възпитаници от специалност Право на Юридическия факултет на Софийския

...
Двама възпитаници от специалност Право на Юридическия факултет на Софийския
Коментари Харесай

Нови трима стажанти-юристи прие Окръжен съд - Варна

 Двама ученици от компетентност " Право " на Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски “ и един от Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " от през днешния ден са стажант-юристи в Окръжен съд - Варна, оповестиха от пресслужбата на институцията. За тях наложителният професионален стаж е последната обучителна стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа дееспособност.

Съдебните претенденти бяха посрещнати от ръководителя на институцията – арбитър Марин Маринов, който насочи персонални пожелания и беседва с тях за желанията им за ментори и сфера на развиване. На публична гала на всеки от тях беше стажантската брошура.

Съдебните претенденти получиха спомагателна информация за това, по какъв начин ще преминат 6 месеца запознаване със правосъдната система. Те ще имат 2 месеца общ и 4 месеца профилиран стаж. През това време те би трябвало да се срещнат с главните функционалности и организация на активността на органите на правосъдната власт, с цел да могат по-късно да създадат избора си за професионалната реализация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР