Двама столетници от Асеновград са сред ваксинираните в Пловдивско. Това

...
Двама столетници от Асеновград са сред ваксинираните в Пловдивско. Това
Коментари Харесай

Двама столетници се решиха на ваксина, 90 000 го направиха д...

Двама столетници от Асеновград са измежду имунизираните в Пловдивско. Това сподели пред " Марица " заместник-директорът на Регионалната здравна ревизия в Пловдив доктор Аргир Аргиров. И двамата са по над 100 години, само че са решили да се погрижат за сигурността и здравето си.

Д-р Аргиров уточни, че Пловдив не стопира да усъвършенства личните си върхове. Вчера във всички имунизационни центрове в региона са сложени 4061 дози, което е ново достижение. Последният връх бе 3398.

Броят на имунизираните в Пловдив и района непрестанно се усилва. Към вчерашна дата те са общо 89 118.

Най-голям е ползата към имунизациите на хората във възрастовата група от 50 до 64 години. Досега са ваксинирани близо 24 000 души. Най-малък – на тези от 18 до 29 години, от които първа доза са си сложили близо 3700 души. Това по никакъв начин не значи, че младите нямат интерес, просто не са съумели да се доберат до ваксина. " Първо изпълнявахме етапи на имунизация, след което по изборите с приоритет бяха секционните комисии. Сега няма скупчване, уповавам се, че ще се прояви желанието им ", сподели Аргиров.

Той уточни, че единствено от началото на месец май до през вчерашния ден са имунизирано съвсем 25 000 души. " Все още има хора, които се двоумят. Има миг на изчакване. Но с имунизацията помагаш освен на себе си, а и на близките ", напомни зам.-директорът на РЗИ в Пловдив.

Аргиров още веднъж акцентира, че би трябвало да се съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения, изключително от страна на тези, които към момента се двоумят дали да се ваксинират.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР