Двама старозагорци – братята Валентин Генчев и Габриел Маринов, завоюваха

...
Двама старозагорци – братята Валентин Генчев и Габриел Маринов, завоюваха
Коментари Харесай

Двама братя върнаха спортната слава на Стара Загора при вдигането на тежести

Двама старозагорци – братята Валентин Генчев и Габриел Маринов, завоюваха медали от Европейско състезание по повдигане на тежести, провело се в Тирана. Двете млади старозагорски очаквания вдъхнаха нов живот на славата при щангите под липите. 22-годишният Валентин е първенец в категория до 67 кг, а 19-годишният Габриел донесе на града бронзов орден в категория до 61 кг. И двамата са безапелационни, че се готвят интензивно за бъдещи триумфи и идното Световно състезание в Колумбия през декември.

За Стара Загора последният извоюван орден от Европейско състезание по повдигане на тежести при мъжете е от 1970 година, стана ясно по време на срещата на спортистите със зам.-кмета Красимира Чахова и началника на отдел „ Спортни действия “ Петко Крумов.

„ Конкуренцията е огромна и всички се борят за медалите. Изключителна чест е, че успяхме да ги спечелим. Благодаря на нашия треньор за напъните и вярата в нас “,каза Валентин Генчев. „ Не беше елементарно, подготовката е дълга и сложна, само че продължаваме да работим за още по-добри триумфи отсега нататък. Огромни благодарности към нашия треньор “ добави неговият брат Габриел.

„ Щастлива съм, че през днешния ден поздравявам тези момчета. Горди сме с вашите достижения, горди сме, че прославяте Стара Загора с оценките си. Много труд стои зад тези оценки, само че вие връщате славата и триумфите за града ни “, сподели зам.-кметът Красимира Чахова. „ Валентин Генчев е притежател и на наградата „ Спортист на годината “ за предходната година, което демонстрира надграждането и мотивацията му “, означи още отрасловият зам.-кмет.

Председателят на състезателен клуб по повдигане на тежести „ Берое “ доцент Димитър Димитров изрази своите благодарности към кмета на Стара Загора Живко Тодоров за поддръжката към спорта и оценения труд на спортистите и екипите, които работят с тях.

„ Пожелавам на момчетата най-много да са здрави и да се стремят към още повече медали! “, с горделивост и благодарност добави техният треньор Стоян Стоянов.

Почетни плакети и дарове на младите спортисти бяха връчени от името на Община Стара Загора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР