Двама руски войници от Камчатка в Далечния изток бяха осъдени

...
Двама руски войници от Камчатка в Далечния изток бяха осъдени
Коментари Харесай

Осъдиха руски войници, отказали да се бият в Украйна

Двама съветски бойци от Камчатка в Далечния изток бяха наказани на по две години и половина затвор за отвод да се бият в Украйна, заяви правозащитната организация " ОВД-инфо ", представена от Ройтерс.

В обособени решения мъжете - Александър Степанов и Андрей Михайлов, бяха приети за отговорни в отказ да изпълнят заповед да влязат в борба по време на война. Руският президент Владимир Путин промени наказателния кодекс миналата година, с цел да планува присъди отнемане от независимост до три години за сходни нарушавания.

35-ти гарнизонен боен съд в Камчатка произнесе присъдите на Степанов и Михайлов надлежно на 25 и 27 април. Мъжете към момента не са вкарани в пандиза и имат опция да апелират.

Путин разпореди мобилизацията на 300 000 бойци предишния септември, с цел да подкрепи военните старания на Русия в Украйна, където армията претърпя тежки загуби за близо 15 месеца война. Този ход, невиждан след Втората международна война, накара стотици хиляди съветски мъже да избягат от страната, с цел да избегнат повикване.

През февруари 20-годишен наборен боец от Северен Урал се самоуби, като се обеси на колан във военното си отделение край Москва, откакто отхвърли да отиде в Украйна, заяви " ОВД-инфо ".

" Не желая да се покорявам на хора, които вдъхват единствено боязън и омерзение ", написа в предсмъртната записка боецът Сергей Гридин. " Затова взех решение да умра тук, в родната си земя, без непозната кръв по ръцете ми. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР