Двама руски агенти са задържани в Холандия във връзка с

...
Двама руски агенти са задържани в Холандия във връзка с
Коментари Харесай

В Холандия заловили двама руски агенти по случая „Скрипал”

Двама съветски сътрудници са арестувани в Холандия по отношение на опит да обхванат в швейцарска химическа лаборатория, която проверила потребления сътрудник по случая "Скрипал ", пишат швейцарски и холандски вестници, представени от ДПА.

Позовавайки се на двама източници, швейцарският вестник Tages-Anzeiger написа, че сътрудниците са се целили в Spiez Laboratory - държавен обект, който е направил разбори по отношение на отравянето на съветския двоен сътрудник Сергей Скрипал и химически офанзиви в Сирия.

Швейцарската федерална разследваща работа е коментирала пред изданието, че е "наясно със случая с съветските шпиони, които са разкрити и изведени от Хага ".

Говорител разгласи, че швейцарските служби си сътрудничат с холандските и английските сътрудници, допълвайки, че са осуетени "незаконни дейности против сериозна швейцарска инфраструктура ".

Шпионите, които не са същите хора като обвинените за отравянето, са задържани напролет и са върнати в Русия, пишат Tages-Anzeiger и холандският NRC Handelsblad.

NRC Handelsblad написа, базирайки се на анонимни източници, свързани с следствието, че двамата сътрудници са били екипирани да обхванат в компютърната мрежа на лабораторията.

Говорител на лабораторията не разяснява случая, само че означи пред Tages-Anzeiger: "Можем да потвърдим, че Spiez Laboratory е била цел на хакерски офанзиви...Няма открадната информация ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР