Двама републиканци от комисията по разузнаването в Камарата на представителите

...
Двама републиканци от комисията по разузнаването в Камарата на представителите
Коментари Харесай

Републиканците в Камарата на представителите повдигнаха наказателно дело срещу Майкъл Коен заради показания в процеса за измами в Ню Йорк

Двама републиканци от комисията по разузнаването в Камарата на представителите предложиха на Министерството на правораздаването да прегледа повдигането на обвинявания против някогашния юрист на Тръмп Майкъл Коен за спорни показания, които той даде предишния месец в някогашния Съдебният развой против президента Тръмп за машинация в Ню Йорк.

Наказателното писмо — изпратено от ръководителя на Камарата на представителите на разузнаването Майк Търнър (R-Ohio) и члена на комисията представител Elise Stefanik (R-N.Y.) — упреква Коен в осъществяване лъжесвидетелстване и „ умишлено правене на погрешни изказвания “ пред комисията на Конгреса преди четири години.

„ Това, че господин Коен е бил подготвен да съобщи намерено и безочливо на процеса, че е излъгал Конгреса по този съответен въпрос, е удивително, ”, написа в писмото за рекомендация. „ Само желанието му да направи такова изказване би трябвало да наложи следствие. “

Въпреки че упорства прокурорите да подхващат дейности, наказателното препращане е значително алегорично и няма никаква юридическа тежест. The Hill се свърза с юриста на Коен за коментар.

На фона на пресечен разпит от правния екип на Тръмп в края на предишния месец, Коен свидетелства, че е излъгал под клетва пред комисията по разузнаването на Камарата на представителите през февруари 2019 година, когато го попитаха за някогашния персоналните финансови доклади на президента по време на складиране.

В това удостоверение от 2019 година дългогодишният юрист и медиатор на някогашния президент сподели, че Тръмп не е изискал от него да раздуе числата, посочени в детайли в неговите доклади за финансовото положение – документи, които разказват в детайли цената от другите активи на организацията Тръмп.

Но в Ню Йорк предишния месец Коен сподели на щатските юристи, че Тръмп в действителност е наредил на него и някогашния финансов шеф на организацията Тръмп Алън Уайселбърг да създадат „ противоположен инженеринг “ на активите на някогашния президент, „ с цел да реализираме броя, който Тръмп ни разпореди. ”

Затвори

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Абонирайте се за още бюлетини тук

Най-новото в политиката и политиката. Директно към входящата ви кутия. Абонирайте се за бюлетина на Извънредните вести

Алина Хаба, един от юристите на Тръмп, се накъса на Коен за несъответствието по време на кръстосания разпит.

„ Г-н. Коен, бяхте ли почтен пред непрекъснатата изборна комисия, когато свидетелствахте на 28 февруари 2019 година? “ Habba попита.

„ Не “, отговори Коен.

„ Значи сте излъгали под клетва през февруари 2019 година? Това ли е вашето удостоверение? “ Habba натисна.

„ Да “, сподели Коен.

След кръстосания разпит Коен се опита да обясни мненията си, като съобщи, че Тръмп „ приказва като мафиотски необут “ и „ кажи( т) вие, без съответно да ви споделя какво да вършиме. Той също по този начин упрекна правния екип на Тръмп, че „ сортира “ показанията му, с цел да го накара да си опонира. Коментарът на Коен за „ боса на мафията “ е сходен на забележките, които той направи по време на свидетелските си показания в Конгреса през 2019 година

Стефаник сподели в изказване във вторник, че „ Министерството на правораздаването на Байдън би трябвало да смъкна партизанските си щори и да проверява опозорения лъжец и лишен от адвокатски права юрист Майкъл Коен. “

Това е вторият път от толкоз седмици, в който Стефаник, ръководителят на републиканската конференция в Камарата на представителите, се пробва да отбрани Тръмп на фона на процеса против него за гражданска машинация в Ню Йорк. Миналата седмица тя подаде етична тъжба против съдията, наблюдаващ процеса, обвинявайки го в „ несвоевременно користолюбие и правосъдна волност “. Случаят е един от няколкото, които Тръмп води, до момента в който се стреми още веднъж да стане претендент за президент на Републиканската партия през идната година.

Разрастващият се развой, в който Коен свидетелства, включва Тръмп, организацията Тръмп и няколко ръководители, в това число на някогашния президент възрастни синове. Главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс (D) ги съди предходната година, потвърждавайки, че бизнесът подправено е завишил и понижил цената на активите си, с цел да получи по-ниски налози и по-добро застрахователно покритие.

Личните финансови доклади на Тръмп – и изкривени цифри в тях - са в основата на делото на основния прокурор. Документите са изпратени до банки и застрахователи, с цел да обезпечат заеми и покупко-продажби, което страната твърди, че е доказателство за машинация.

Съдия Артър Енгорон постанови, че Джеймс е потвърдила същината на нейния случай преди началото на процеса, намирайки, че Тръмп и техният бизнес са виновни за машинация. Решението лиши някои от бизнес лицензите на Тръмп и изложи на риск няколко емблематични парцели на Тръмп, макар че апелативен съд спря анулацията на лицензите, до момента в който не изслуша делото на някогашния президент.

Коен беше наказан преди този момент по осем обвинявания, в това число укриване на налози и нарушавания на финансирането на акции. Той беше наказан на три години затвор, само че си завоюва предварително освобождение заради пандемията от COVID-19.

За най-новите вести, времето, спорта и стрийминг на видео се насочете към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР