Двама протестиращи подпалиха екземпляр от Корана, свещената книга на исляма,

...
Двама протестиращи подпалиха екземпляр от Корана, свещената книга на исляма,
Коментари Харесай

Изгориха Корана пред посолството на Ирак в Дания

Двама протестиращи подпалиха образец от Корана, свещената книга на исляма, пред посолството на Ирак в датската столица, рискувайки в допълнение утежняване на връзките сред двете страни, оповестява.

Протести бушуват в Иран и Ирак, откакто Дания и Швеция позволиха изгарянето на Корана съгласно разпоредбите, защитаващи свободата на словото. Протестиращи в Ирак подпалиха шведското посолство в Багдад в четвъртък.

Двамата протестиращи бяха от група, която назовава себе си " датски патриоти ", която организира сходна проява предходната седмица и предаваше събитията онлайн във Фейсбук.

Няколко хиляди иракчани организираха проява в Багдад в събота против изгарянето или повреждането на Корана по време на антиислямските митинги в Швеция и Дания.

Организаторът на демонстрацията в Копенхаген в понеделник стъпка Корана и го възпламени в поднос с фолио до иракското знаме на земята.

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей сподели в събота, че хората, които оскверняват Корана, би трябвало да бъдат подложени на " най-тежкото наказване ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР