Двама прокурори от Софийската градска прокуратура (СГП) са получили заплахи

...
Двама прокурори от Софийската градска прокуратура (СГП) са получили заплахи
Коментари Харесай

След убийството на Нотариуса: Заплашени са двама прокурори, единият получил куршум, другият кръст от клони

Двама прокурори от Софийската градска прокуратура (СГП) са получили закани за живота си в неделя.

Единият е бил на разходка със фамилията си и връщайки се към дома си, видял, че пощенската му кутия е отворена, а вътре имало патрон.

Вторият е намерил пред дома си кръст от клони.

Това разгласи през днешния ден и. ф. основният прокурор Борислав Сарафов пред членовете на Съдийската гилдия, който е поканен на чуване във връзка сигнали за оказан напън върху съдии и поради абсурда с така наречен частен клуб за магистрати, разразил се след убийството на Мартин Божанов, прочут с прякора Нотариуса.,пише лекс бг

На съвещанието участват още журналистът Николай Стайков от Антикорупционния фонд, арбитър Владислава Цариградска и министърът на правораздаването Атанас Славов.

„ Това е една съответна опасност, предизвестие към двамата прокурори да внимават евентуално в работата, да не бъдат дейни. Тези случаи не може да ги извадим от подтекста на обстановката, разследвайки активността на Мартин Божанов “, съобщи Сарафов.

Той разгласи, че през днешния ден ще изпрати отчетите за заканите на министъра на правораздаването с молба да бъде назначена защита на двамата прокурори.

Славов на собствен ред съобщи, че неотложно ще бъдат подхванати ограничения и прикани при такива случаи да се реализира незабавна връзка с министерството, с цел да може ГДО да бъде задействана и да обезпечи отбрана. Той подсигурява, че чиновниците на дирекцията безупречно ще подсигуряват сходна отбрана.

Както към този момент стана ясно, Семеен кодекс на ръба на кворума изслушва Сарафов и Стайков за оказван напън върху съдии от групата към убития Мартин Божанов, прочут като Нотариуса.

Миналата седмица, по предложение на Драгомир Кояджиков, кадровиците насрочиха за през днешния ден чуване на и. ф. основния прокурор Борислав Сарафов и журналиста Николай Стайков от Антикорупционния фонд поради абсурда с така наречен частен „ SS club “ за магистрати, разразил се след убийството на Божанов (виж още тук).

Оказа се, че четирима членове на колегията, в това число и вносителят на предлагането за чуване, отсъстват. По искане на Атанаска Дишева, ръководителят на Върховния касационен съд и председателстващ съвещанието Галина Захарова рапортува, че заради отпуск не участват Драгомир Кояджиков, Боян Магдалинчев, Стефан Гроздев и шефът на Върховния административен съд Георги Чолаков.

Така съвещанието се организира на ръба на кворума.

Същевременно ръководителят на Върховен касационен съд разгласи, че в 14. 30 ч. би трябвало да напусне залата поради ангажимент, който не може да отсрочи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР